x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin o rupe cu americanii: vrea fast-food-uri "made in Rusia"

Putin o rupe cu americanii: vrea fast-food-uri "made in Rusia"

29 Apr 2014   •   09:58
Putin o rupe cu americanii: vrea fast-food-uri "made in Rusia"

Preşedintele rus Vladimir Putin a cerut dezvoltarea industriei fast-food în regiunile din Federaţia Rusă pe baza bucătăriei naţionale, care să concureze lanţul american de restaurante McDonald's.

"Avem o mâncare fantastică. Întrebarea este cum să reconciliem producţia industrială cu o calitate mai bună decât cea a potenţialilor concurenţi, cum ar fi, de exemplu, McDonald"s", a afirmat luni Putin, conform RIA Novosti, adăugând că el "iubeşte, bunăoară, plăcintele osetine".

Preşedintele rus a subliniat că bucătăria rusă ar trebui să fie "proaspătă ca mâncarea făcută acasă, dar elaborată în conformitate cu principiile industriale".

"Sunt sigur că astăzi se poate face aceasta şi depinde în mare măsură doar de noi. Trebuie să creăm condiţii. Aţi putea crea condiţii avantajoase pentru întreprinderile mici şi mijlocii", s-a adresat Putin unui grup de deputaţi, în timpul unei vizite în nord-vestul ţării.

"Nu o dată am încercat plăcintele osetine şi nu numai. Avem preparate minunate şi variate în Caucazul de Nord şi în regiunea Volgăi", a indicat liderul rus.

În ultimii ani, fast-food-uri au apărut în marile oraşe din Rusia, dar în regiuni nu există o tradiţie a restaurantelor, care sunt de multe ori costisitoare şi de proastă calitate.

În contextul valului de sancţiuni internaţionale din cauza rolului Rusiei în criza ucraineană, Putin a anunţat o serie de măsuri, cum ar fi crearea unui sistem de plăţi electronice alternativ celui occidental, în timp ce unii politicieni au optat pentru redirecţionarea exporturilor, în special de energie, spre Asia.

×
Subiecte în articol: putin Rusia fast food McDonald's