x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin se va folosi de CM de fotbal la fel ca Hitler care s-a folosit de Jocurile Olimpice

Putin se va folosi de CM de fotbal la fel ca Hitler care s-a folosit de Jocurile Olimpice

21 Mar 2018   •   20:19
Putin se va folosi de CM de fotbal la fel ca Hitler care s-a folosit de Jocurile Olimpice

Preşedintele rus Vladimir Putin va încerca să îmbunătăţească imaginea Rusiei prin găzduirea Cupei Mondiale de fotbal, în acelaşi fel în care Adolf Hilter s-a folosit de Jocurile Olimpice din 1936 în Germania nazistă, a declarat miercuri, în parlament, ministrul britanic de externe, Boris Johnson, potrivit Reuters şi AFP. 

Rusia va găzdui la vară Cupa Mondială, iar parlamentarul britanic de opoziţie Ian Austin a spus miercuri că Putin se va folosi de acest turneu de fotbal pentru a îmbunătăţi imaginea Rusiei, făcând o comparaţie cu momentul când Germania nazistă a lui Hitler a găzduit Jocurile Olimpice. 

Într-un discurs în faţa parlamentarilor, Johnson a declarat că este de acord cu o astfel de afirmaţie. 

"Descrierea dvs. despre ce se va întâmpla la Moscova la Cupa Mondială, în toate locurile - da, cred că această comparaţie cu 1936 este cu siguranţă corectă", a răspuns el. 

Johnson a fost chestionat în legătură cu otrăvirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal în oraşul Salisbury din Anglia în această lună. 

Marea Britanie a acuzat Rusia de atac şi a expulzat 23 de diplomaţi ruşi, însă Moscova neagă orice implicare. 

Londra a spus de asemenea că nu va trimite miniştri sau membri ai familiei regale în delegaţiile sale la Cupa Mondială, însă Johnson a precizat că ar fi nedrept pentru jucătorii echipei naţionale a Angliei ca ei să se retragă. 

El şi-a exprimat totuşi îngrijorarea în legătură cu siguranţa fanilor englezi şi capacitatea ambasadei şi serviciilor consulare britanice de a-i proteja.AGERPRES

×