x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putiniata în versuri

Putiniata în versuri

de Anca Aldea    |    04 Noi 2009   •   00:00

Vladimir Putin continuă să se afle în preferinţele publicului. Deşi e criză şi la ruşi, oamenii sunt mai preocupaţi de liderii lor decât de starea buzunarului lor. Aşa s-a întâmplat şi în cazul unei pensionare din oraşul Saratov, care i-a dedicat premierului Putin două poezii semnate chiar de ea.

Potrivit publicaţiei cehe Aktualne.cz, citate de Agerpres, poemele au fost strânse, alături de alte 19 poezii, într-o culegere intitulată sugestiv "Putiniata", termen ce ar putea fi tradus prin "Putineii", scrie Agerpres. Femeia susţine că inspiraţia i-a venit în momentul în care l-a auzit pe Putin vorbind la televizor despre măsurile de depăşire a crizei demografice din Rusia - adică despre necesitatea ca rusoaicele să nu se limiteze în a aduce pe lume un singur copil.

Premierul-muză îşi menţine popularitatea în rândul populaţiei, observă publicaţia cehă, comentând că atitudinea de ţar a lui Putin este dată în principal de capacităţile lui de a rezolva orice problemă şi de a-i obliga pe oligarhii lacomi să îl asculte. Bun mânuitor al vorbelor, Vladimir Putin stăpâneşte de asemenea limbajul poporului. Oamenii îl plac pentru că premierul crează de multe ori impresia că este un om obişnuit din popor.

×
Subiecte în articol: externe