x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Qatar Airways, profit record după Cupa Mondială de fotbal

Qatar Airways, profit record după Cupa Mondială de fotbal

de Redacția Jurnalul    |    09 Iul 2023   •   23:45
Qatar Airways, profit record după Cupa Mondială de fotbal
Sursa foto: Hepta

Qatar Airways a anunţat venituri anuale record, după ce finanţele companiei au fost ajutate de Cupa Mondială de fotbal, găzduită anul trecut în Qatar, conform CNBC.

Grupul Qatar Airways a raportat că veniturile încasate de la pasageri au crescut cu 100% în anul fiscal 2022/23, iar veniturile totale au crescut la 76,3 miliarde de riali qatarezi (21 miliarde de dolari), potrivit Ziarului Financiar.

31,7 milioane de pasageri au zburat cu transportatorul emblematic al Qatarului în ultimul an, ceea ce reprezintă o creştere de 71% faţă de anul precedent.

Cupa Mondială a dat un impuls considerabil numărului de pasageri din Qatar, compania aeriană transportând 1,4 milioane de persoane la acel eveniment. Transportatorul a fost compania aeriană oficială a turneului de fotbal.

Compania aeriană a atribuit aceste rezultate unei „strategii de succes în timpul unui an extraordinar", potrivit unui comunicat de presă al companiei aeriene.

Rezultatele sunt în concordanţă cu revenirea globală pe care o înregistrează companiile aeriene, pe măsură ce redresarea post-pandemică este în plină desfăşurare, după câţiva ani turbulenţi pentru acest sector. Emirates şi Ryanair au anunţat profituri extraordinare în luna mai, în timp ce easyJet şi British Airways şi-au majorat estimările de profit pentru anul viitor.

Qatar Airways a primit un ajutor guvernamental de 1,95 miliarde de dolari în septembrie 2020, după ce grupul deţinut de stat a raportat pierderi anuale de peste 50% din capital. Transportatorul a făcut reduceri masive de personal şi a amânat achiziţionarea de noi aeronave, în condiţiile în care pandemia Covid-19 a blocat călătoriile aeriene.

Investitorii vor căuta să vadă cum se va descurca compania aeriană în anul următor, în special odată cu apariția unui nou rival, Riyadh Air.

Directorul general al Qatar Airways, Akbar Al Baker, a declarat că firma „iubeşte concurenţa", atunci când a vorbit cu CNBC în luna mai.

„Vom concura aşa cum am concurat în toţi aceşti ani", a spus el la conferinţa Arabian Travel Market din Dubai.

(sursa: Mediafax)

×