x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Qatarul, "exploatat și abuzat" în rolul de mediator între Israel și Hamas

Qatarul, "exploatat și abuzat" în rolul de mediator între Israel și Hamas

de Redacția Jurnalul    |    18 Apr 2024   •   11:15
Qatarul, "exploatat și abuzat" în rolul de mediator între Israel și Hamas
Sursa foto: Hepta

Qatarul afirmă că își reevaluează rolul de mediator între Israel și Hamas, potrivit comentariilor făcute de prim-ministrul statului din Golf.

"Qatarul se află într-un proces de reevaluare completă a rolului său", a declarat premierul Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani, în cadrul unei conferințe de presă la Doha, potrivit France Presse.

"Există o exploatare și un abuz al rolului Qatarului", a spus el, adăugând că Qatarul a fost victima unor "puncte de vedere" din partea "politicienilor care încearcă să își desfășoare campaniile electorale prin denigrarea statului Qatar".

Qatar, alături de SUA și Egipt, a fost implicat în săptămâni de negocieri menite să asigure un armistițiu în Gaza și eliberarea ostaticilor israelieni în schimbul prizonierilor palestinieni deținuți în închisorile israeliene.

Anterior, miercuri, șeicul Mohammed a declarat că negocierile au intrat în impas.

"Trecem printr-o etapă sensibilă, cu unele blocaje, și încercăm pe cât posibil să abordăm aceste blocaje", a declarat acesta.

Qatarul, care a găzduit conducerea politică a Hamas din 2012 cu aprobarea SUA, a respins criticile frecvente la adresa medierii sale din partea Israelului, inclusiv din partea premierului Benjamin Netanyahu.

Marți, ambasada Qatarului la Washington a emis o declarație în care îl mustră pe deputatul democrat Steny Hoyer pentru apelurile sale la Qatar de a exercita presiuni asupra Hamas pentru a asigura eliberarea ostaticilor.

Premierul a declarat că Doha a "avertizat încă de la începutul acestui război împotriva extinderii cercului conflictului, iar astăzi asistăm la conflicte pe diferite fronturi".

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Qatar exploatat abuzat mediator