x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O rachetă a lovit un oraș balnear egiptean de la Marea Roșie, la granița cu Israelul

O rachetă a lovit un oraș balnear egiptean de la Marea Roșie, la granița cu Israelul

de Redacția Jurnalul    |    27 Oct 2023   •   10:00
O rachetă a lovit un oraș balnear egiptean de la Marea Roșie, la granița cu Israelul
Sursa foto: Hepta

O rachetă lansată în cadrul luptelor dintre militanții Hamas și Israel a lovit vineri dimineața un oraș balnear egiptean situat la aproximativ 220 km de Fâșia Gaza, a relatat postul egiptean Al Qahera News, citând surse.

Racheta a lovit o unitate medicală din Taba, rănind cel puțin șase persoane, a relatat Al Qahera TV, citată de Reuters.

Un martor din Taba a confirmat că a auzit o explozie și a văzut fum ridicându-se, dar Reuters nu a putut identifica sursa exploziei.

Taba se află la granița dintre Egipt și portul israelian Eilat de la Marea Roșie. Armata israeliană a declarat că este la curent cu un incident de securitate în afara granițelor sale.

Hamas a declarat miercuri că a vizat Eilat cu o rachetă, despre care armata israeliană a spus că a lovit o zonă periferică. Acest incident părea să fie cel mai lung atac palestinian cu rază de acțiune din războiul din Gaza care se desfășoară din 7 octombrie

Nu a existat nicio revendicare a responsabilității după explozia de vineri dimineață.

Explozia de la Taba evidențiază riscul cu care se confruntă Egiptul și alte țări din regiune pe măsură ce luptele dintre Israel și Hamas se intensifică.

Egiptul și-a asumat un rol activ în negocierea accesului la ajutor pentru palestinieni, încercând să asigure eliberarea ostaticilor deținuți de Hamas și militând pentru o încetare a focului.

Însă apropierea sa de linia frontului l-a expus la riscuri. La 22 octombrie, mai mulți polițiști de frontieră egipteni au fost răniți după ce au fost loviți accidental de fragmentele unui obuz de la un tanc israelian. Israelul și-a cerut scuze pentru acest incident.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: racheta lovit Eipt