x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rachetele americanilor determină Rusia să îşi consolideaze flota în Marea Baltică

Rachetele americanilor determină Rusia să îşi consolideaze flota în Marea Baltică

21 Ian 2010   •   00:00

Forţele navale ruse îşi vor echipa flota din Marea Baltică cu arme de înaltă precizie, în urma intenţiilor Poloniei de a amplasa rachetele americane de tip Patriot mai aproape de graniţa Rusiei, a declarat joi un oficial rus, citat de RIA Novosti în pagina electronică.



"În primă instanţă, vor fi consolidate componentele terestre, subacvatice şi aeriene ale flotei din Marea Baltică", a precizat sursa din cadrul Forţelor navale ruse.

Aceasta a adăugat că vor fi incluse în flotă noi nave de război dotate cu rachete de croazieră de înaltă precizie, cu rază lungă de acţiune.

Declaraţia purtătorului de cuvânt al Forţelor navale ruse a fost făcută la o zi după ce Polonia a anunţat că intenţionează să amplaseze o baterie de rachete americane de tip Patriot la 100 de kilometri de graniţa Rusiei.

Ministrul polonez al Apărării, Bogdan Klich, a declarat miercuri că decizia luată nu este una politică, nici strategică, explicând că singurul motiv a fost folosirea infrastructurii bune de la o bază situată în apropiere de enclava rusă Kaliningrad, decât cea de la una din apropiere de Varşovia.

×
Subiecte în articol: externe