x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rănirea tuturor celor nouă persoane în atacul de la New York a fost cauzată de gloanţele poliţiştilor

Rănirea tuturor celor nouă persoane în atacul de la New York a fost cauzată de gloanţele poliţiştilor

25 Aug 2012   •   17:15

Ranirea tuturor celor noua persoane in urma atacului armat care a avut loc vineri in fata Empire State Building a fost cauzata de gloante trase de catre politisti, a declarat sambata Ray Kelly, seful politiei orasului, in fata presei, relateaza CNN.

Ofiterii au tras de 16 ori asupra unui fost designer vestimentar concediat recent omorandu-l, dupa ce acesta si-a impuscat in cap fostul sef si s-a angajat intr-un schimb de focuri cu politia, au anuntat autoritatile.

Politia a anuntat o investigatie in curs, dupa ce unul dintre ofiterii implicati in incident a tras de noua ori, iar celalalt de sapte ori. Trei persoane au fost ranite prin impuscare, in timp ce alte sase au fost lovite de fragmente.

Atacatorul, care a servit in cadrul Pazei de Coasta americane la inceputul anilor '70, mai avea doua gloante in pistolul de calibrul .45 utilizat in cursul atacului. Pistolul are o magazie de opt gloante, a precizat Kelly.

Atacul a avut loc vineri dimineata, in timp ce turistii incepeau sa se aseze la coada pentru a urca pe faimosul zgarie-nori din New York, intr-una dintre cele mai aglomerate zone din Manhattan.

Politia l-a identificat pe atacator ca fiind Jeffrey Johnson, in varsta de 58 de ani, care a fost concediat anul trecut de firma Hazan Import din postul de designer de accesorii pentru femei.

Kelly a declarat ca trecatorii nu au fost impuscati in mod direct de catre politisti, precizand ca gloantele trase acestia au atins "vaze de flori si alte obiecte din jur, provocand fragmente, iar in esenta, acestea au cauzat ranile". Sase dintre raniti au fost tratati la spitale si externati inca de vineri seara, in timp ce alte trei persoane au ramas internate, potrivit sefului politiei.

×