x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rănit într-un atac, preşedintele Yemenului se tratează în Arabia Saudită.

Rănit într-un atac, preşedintele Yemenului se tratează în Arabia Saudită.

de Marina Constantinoiu    |    05 Iun 2011   •   11:09

Presedintele yemenit, Ali Abdallah Saleh, ranit intr-un atac asupra Palatului prezidential din Sanaa, a ajuns sambata seara la Riyad, unde va primi ingrijiri medicale, au declarat surse oficiale saudite, adaugand ca acesta nu a renuntat la putere si intentioneaza sa revina in Yemen, relateaza AFP.

Saleh, confruntat de patru luni cu o contestare de strada de proportii, refuza sa se retraga din functie, in pofida presiunilor exercitate de comunitatea internationala. El a ajuns la Riyad la bordul unui avion medical saudit, in timp ce un al doilea aparat de zbor a transportat mai multi membri ai familiei sale, a adaugat sursa citata, precizand ca unul dintre fiii lui Saleh, care ocupa functia de comandant al Garzii Republicane, a ramas in Yemen. Presedintele yemenit a fost internat, imediat dupa sosirea la Riyad, la spitalul militar din capitala saudita.

El a fost ranit vineri, in urma unui atac cu obuze de mortiera asupra moscheii Palatului prezidential. Dupa atac, Saleh a transmis un mesaj audio, difuzat de televiziunea de stat, in care dadea asigurari ca se simte bine.

Un oficial yemenit a declarat ca presedintele a suferit "arsuri si zgarieturi la fata si la piept", insa starea sa nu este ingrijoratoare.

Atacul s-a soldat cu 11 morti si 124 de raniti, printre care se numara si premierul Ali Moujawar si alti patru inalti responsabili ai regimului, care au fost deja internati in spitale din Arabia Saudita.

Conform Constitutiei yemenite, vicepresedintele Abdel Rabbo Mansour Hadi preia atributiile de sef al statului in absenta presedintelui.

×