x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Raport: Discursul homofob, tot mai răspândit în rândul politicienilor europeni

Raport: Discursul homofob, tot mai răspândit în rândul politicienilor europeni

16 Feb 2021   •   11:55
Raport: Discursul homofob, tot mai răspândit în rândul politicienilor europeni

Discursul homofob și discursul bazat pe ură împotriva persoanelor transgender sunt tot mai răspândite în rândul politicienilor europeni, a transmis, marți, un grup de advocacy, potrivit Reuters.

Astfel, politicieni din 17 țări din Europa, printre care Estonia, Finlanda și Italia, și Asia Centrală au avut un discurs împotriva persoanelor LGBT+ în ultimul an, potrivit unui raport anual al ILGA-Europe.

Concluziile raportului vin în contextul în care pandemia de COVID-19 afectează puternic persoanele LGBT+, de la faptul că tinerii au fost fost nevoiţi să stea permanent în casă cu familii homofobe în timpul lockdown-ului şi până la atacuri verbale ale politicienilor împotriva persoanelor gay şi trans pentru a distrage atenţia de la problemele economice.

Există un tot mai pronunţat discurs al urii împotriva persoanelor trans, iar asta se înregistrează tot mai mult în regiune. Avem mai îngrijorări că situaţia se va înrăutăţi", a afirmat directoarea executivă a ILGA-Europe, Evelyne Paradis.

De asemenea, raportul exprimă îngrijorări în legătură cu evoluțiile din Polonia, unde politicieni ai partidului nationalist aflat la putere au criticat „ideologia LGBT” în timpul campaniilor electorale. Raportul atrage atenția și asupra evoluțiilor din Ungaria, unde anul trecut a fost interzisă posibilitatea de schimbare legală a genului.

Evelyne Paradis a mai atras atenția că situația persoanelor LGBT+ din Bulgaria și România s-ar putea înrăutăți în acest an.

 

×
Subiecte în articol: homofob persoane transgender lgbt