x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rasmussen: Statele membre NATO pot decide individual dacă furnizează arme Ucrainei; Alianţa nu se va implica

Rasmussen: Statele membre NATO pot decide individual dacă furnizează arme Ucrainei; Alianţa nu se va implica

de Agerpres    |    04 Sep 2014   •   19:34
Rasmussen: Statele membre NATO pot decide individual dacă furnizează arme Ucrainei; Alianţa nu se va implica

Este la latitudinea fiecărui stat membru al NATO dacă va furniza în mod individual arme Ucrainei, a declarat joi secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, excluzând orice implicare a Alianţei Nord-Atlantice în acordarea vreunui sprijin militar armatei ucrainene care luptă împotriva separatiştilor sprijiniţi de Rusia.

"NATO este o alianţă şi nu se implică în livrarea de echipamente militare pentru că nu dispunem de capacităţi militare", a argumentat Rasmussen la o conferinţă de presă desfăşurată în timpul summitului NATO, când a fost întrebat dacă Alianţa va furniza arme Ucrainei.

Capacităţile militare "se află în posesia aliaţilor individuali, aşadar astfel de decizii sunt decizii naţionale şi nu vom interveni", a adăugat el.

Guvernul de la Kiev a cerut statelor occidentale să-i furnizeze tehnică militară astfel încât armata ucraineană să poată face faţă confruntărilor cu separatiştii susţinuţi de Moscova. 

×
Subiecte în articol: anders fogh rasmussen nato ucraina