x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Raţionalizare telecom în Bulgaria: 3 SIM-uri de persoană

Raţionalizare telecom în Bulgaria: 3 SIM-uri de persoană

de Alexandru Radescu    |    19 Ian 2011   •   15:56

Autorităţile bulgare pregătesc o decizie controversată în domeniul telecom: limitarea numărului de SIM-uri, atât pentru persoane fizice, cât şi pentru cele juridice. Propunerea vine din partea preşedintelui Autorităţii de Comunicaţii, Veselin Bozhkov, care doreşte ca numărul maxim de SIM-uri deţinut de o persoană să fie de trei (corespunzător celor trei operatori mobili din Bulgaria) şi limitat de numărul de angajaţi pentru o companie, potrivit agenţiei Novinite. Pentru a justifica decizia, au fost aduse în discuţie mai multe cazuri de înşelătorii sau abuzuri din partea unor persoane care achiziţionaseră sute de SIM-uri.

Într-un caz, Poliţia investighează o persoană care pusese spre vânzare, online, 1.000 SIM-uri. Unele dintre SIM-urile vândute fuseseră folosite la două tâlhării şi o răpire.

În mod evident, o astfel de decizie pusă în practică va însemna atât o limitare, o presiune asupra operatorilor şi pieţei telecom, cât şi o măsură de cenzură la adresa populaţiei.

De asemenea, la începutul lui 2010, la cererea Ministerului de Interne, Autoritatea bulgară de Comunicaţii a introdus obligativitatea înregistrării cartelelor preplătite.

×