x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ratko Mladici are nevoie de îngrijire medicală înaintea procesului, afirmă fiul său.

Ratko Mladici are nevoie de îngrijire medicală înaintea procesului, afirmă fiul său.

de Marina Constantinoiu    |    05 Iun 2011   •   13:19

Fostul lider al sarbilor din Bosnia, Ratko Mladici, este foarte bolnav si are nevoie de ingrijire medicala inainte de inceperea pregatirilor pentru procesul sau in fata Tribunalului Penal International pentru fosta Iugoslavie (TPIY), a declarat fiul acestuia, citat de AFP.

"Cred ca este evident acum ca starea sa de sanatate este foarte proasta. Este evident si ca a facut eforturi pentru a comparea" in fata TPIY, a afirmat Darko Mladici, la televiziunea publica a entitatii sarbe din Bosnia. "Consider ca are nevoie sa se restabileasca si sa primeasca ingrijiri, inainte de a intra in toata aceasta procedura de pregatire a procesului", a adaugat el.

Ratko Mladici, in varsta de 69 de ani, a comparut vineri in fata justitiei de la Haga, pentru prima data de la arestarea sa, la 26 mai, in Serbia. In cursul sedintei, el a afirmat ca este "extrem de bolnav" si a avut nevoie de ajutorul gardienilor pentru a se ridica in picioare la intrarea magistratilor in sala. Mladici a refuzat sa pledeze vinovat sau nevinovat dupa prezentarea celor 11 capete de acuzare formulate de TPIY. Inaintea transferarii la Haga, avocatul sau sarb, Milos Saljici, a afirmat ca fostul general a suferit "un caz grav de cancer al sistemului limfatic" si a fost supus unei operatii si unor sedinte de chimioterapie la Belgrad, in 2009. Conform cotidianului sarb Press, care il citeaza tot pe Saljici, Mladici ar fi suferit si trei atacuri cerebrale si doua crize cardiace. Ratko Mladici este acuzat de genocid, pentru rolul din timpul masacrului de la Srebrenita, si de crime impotriva umanitatii si crime de razboi comise in timpul razboiului din Bosnia (1992 - 1995), soldat cu 100.000 de morti.

×