x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Ucraina. Jens Stoltenberg condamnă "atacul lipsit de raţiune" lansat de Vladimir Putin

Război în Ucraina. Jens Stoltenberg condamnă "atacul lipsit de raţiune" lansat de Vladimir Putin

24 Feb 2022   •   07:19
Război în Ucraina. Jens Stoltenberg condamnă "atacul lipsit de raţiune" lansat de Vladimir Putin
Sursa foto: Hepta

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a condamnat, joi dimineaţă, "atacul lipsit de raţiune" lansat de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, asupra Ucrainei.

 "Este vorba despre un atac lipsit de raţiune. Sunt periclitate nenumărate vieţi ale civililor. Este vorba despre o gravă încălcare a dreptului internaţional şi de o gravă ameninţare la adresa securităţii euro-atlantice", a declarat Jens Stoltenberg.

Reprezentanţii Alianţei Nord-Atlantice se vor reuni de urgenţă pentru a discuta despre "noua agresiune a Rusiei", a precizat Stoltenberg.

"Condamn cu fermitate un atac temerar şi neprovocat al Rusiei asupra Ucrainei, care pune în pericol vieţile a nenumăraţi civili. Încă o dată, în pofida avertismentelor noastre repetate şi a eforturilor neîncetate în favoarea diplomaţiei, Rusia a ales calea agresiunii împotriva unui stat suveran şi independent. Aliaţii din cadrul NATO se vor reuni pentru a reacţiona la consecinţele acţiunilor agresive ale Rusiei. Suntem alături de poporul ucrainean în acest moment teribil. NATO va face tot posibilul pentru protejarea şi apărarea tuturor statelor membre", a subliniat Stoltenberg.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Jens Stoltenberg Ucraina