x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Ucraina. Republica Moldova închide spațiul aerian

Război în Ucraina. Republica Moldova închide spațiul aerian

24 Feb 2022   •   12:53
Război în Ucraina. Republica Moldova închide spațiul aerian

Republica Moldova a anunțat că va închide spațiul aerian, după atacarea Ucrainei de către Rusia, a spus ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, scrie Deschide.md. Cursele aeriene vor fi reorientate spre alte aeroporturi.

Decizia vine după recomandarea Consiliului Suprem de Securitate (CSS).

Totodată, Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) a instituit cod galben de alertă teroristă.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene le cere cetăţenilor moldoveni să nu meargă în Ucraina iar cei aflați acolo să părăsească imediat țara. Instituția a dispus evacuarea de urgență a membrilor familiilor şi personalului neesenţial de la ambasada Republicii Moldova la Kiev şi de la Consulatul din Odesa. Echipa consulară acordă însă asistenţă cetăţenilor moldoveni aflaţi pe teritoriul Ucrainei.

Liniile telefonice de urgenţă a misiunilor diplomatice sunt constituite şi active în regim permanent (24/7): Kiev: +38 068 384 2016 sau la adresa de email: kiev@mfa.gov.md, Odesa: +380 99 242 0835 sau la adresa de email: odesa@mfa.gov.md
Centrul de apel al MAEIE poate fi contactat la numerele de telefon 0 80 090 990 - gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova sau numarul +373 22 23 20 02 (inclusiv din străinatate), sau email: call.center@mfa.gov.md.

×
Subiecte în articol: republica moldova