x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Ucraina, ziua 259.  Vice-guvernatorul instalat de Rusia în regiunea Herson, Kiril Stremousov, a muriti într-un accident rutier

Război în Ucraina, ziua 259.  Vice-guvernatorul instalat de Rusia în regiunea Herson, Kiril Stremousov, a muriti într-un accident rutier

09 Noi 2022   •   07:52
Război în Ucraina, ziua 259.  Vice-guvernatorul instalat de Rusia în regiunea Herson, Kiril Stremousov, a muriti într-un accident rutier
Sursa foto: Hepta

Miercuri, 9 noiembrie 2022, este cea de-a 259-a zi de război în Ucraina.

Update Armata Rusiei a primit ordin să se retragă din orașul ucrainean Herson, singura capitală regională capturată de la începutul invaziei în februarie.

Comandantul Rusiei în Ucraina, generalul Serghei Surovikin, a declarat că nu mai este posibil să se mențină aprovizionarea orașului, potrivit BBC.

Retragerea înseamnă că forțele ruse se vor retrage în întregime din regiunea de pe malul vestic al râului Nipru.

Update Un incendiu de proporții a izbucnit miercuri în orașul ucrainean Dnipro în urma unui atac cu drone lansat de ruși. Mai multe persoane sunt rănite, potrivit CNN.

Patru persoane au fost rănite în timpul atacului cu drone rusești de la Dnipro, a anunțat un oficial ucrainean

Dronele au lovit orașul Dnipro, din centrul Ucrainei, miercuri dimineață, rănind grav patru persoane și provocând un incendiu de proporții, potrivit unui purtător de cuvânt al administrației regionale din Odesa.

„Forțele noastre de apărare au doborât cinci dintre ele [drone], dar restul au reușit să treacă, lovind o companie de logistică. Lovitura inamicului a dus la izbucnirea unui incendiu de peste 3.000 de metri pătrați", a scris purtătorul de cuvânt Serhiy Bratchuk pe Telegram.

Update Vice-guvernatorul instalat de Rusia în regiunea Herson, Kiril Stremousov, a murit miercuri într-un accident rutier, au anunțat agențiile ruse de presă.

Stremusov era una dintre figurile publice cele mai proeminente ale ocupației ruse din Ucraina. Foarte activ mediatic, el posta frecvent pe rețelele de socializare mesaje video cu actualizări ale evoluției situației de pe front, unele în timp ce se afla în vehicule care circulau în viteză.

El s-a evidențiat şi prin declarații agresive la adresa ucrainenilor în mesajele sale de pe rețelele de socializare, ultimul datând chiar de miercuri dimineață.

Update Forțele ucrainene au înregistrat probabil câștiguri marginale la nord-vest de Svatove, regiunea Luhansk, pe 8 noiembrie. Ministerul rus al Apărării (MOD) a susținut că aviația (elicopterele) armatei ruse a lovit o formațiune ucraineană în Novoselivske (14 km nord-vest de Svatove), indicând că trupele ucrainene au a avansat cel puțin până în acel punct. Surse ruse au susținut că trupele ucrainene au atacat Novoselivske pe 7 noiembrie, iar Ministerul Apărării din Rusia a confirmat aparent că forțele ucrainene au avansat în așezare între 7 și 8 noiembrie. Un blogger militar rus a mai susținut că trupele ucrainene au încercat să atace Kuzemivka, la 13 km nord-vest de Svatove.

Forțele ruse au lovit orașul Kramatorsk din regiunea Donețk

Forțele ruse au lovit marți orașul Kramatorsk din regiunea Donețk. Un copil a fost rănit, potrivit șefului administrației militare regionale, Pavlo Kyrylenko.

„Un băiat de opt ani a devenit victimă a bombardamentelor. Obuzele au căzut în apropierea uneia dintre școlile locale – clădirea școlii și clădirile rezidențiale din apropiere au fost avariate”, a scris Kyrylenko.

×
Subiecte în articol: Ucraina