x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Ucraina, ziua 295. Forțele ucrainene au bombardat orașul Donețk. Un mort și 9 răniți, printre care și un copil

Război în Ucraina, ziua 295. Forțele ucrainene au bombardat orașul Donețk. Un mort și 9 răniți, printre care și un copil

de Redacția Jurnalul    |    15 Dec 2022   •   15:00
Război în Ucraina, ziua 295. Forțele ucrainene au bombardat orașul Donețk. Un mort și 9 răniți, printre care și un copil
Sursa foto: Hepta

Război în Ucraina, ziua 295. Forțele ucrainene au lansat bombardamente asupra orașului Donețk. Cel puțin un civil a fost ucis și alte 9 persoane au fost rănite.

Forțele ucrainene au lansat bombardamente asupra orașului Donețk, aflat sub controlul Moscovei. Cel puțin un civil a fost ucis și alte 9 persoane au fost rănite, printre care și un copil, scrie AFP. 

"La ora 07.00 fix, forțele ucrainene au supus centrul Doneţkului la cel mai puternic bombardament de după 2014", a transmis șeful administraţiei din Doneţk, Alexei Kulemzin, pe Telegram, precizând că au fost lansate 40 de rachete Grad asupra oraşului.

El afirmă că rachetele au lovit imobile cu locuitori, birouri, o biserică, o şcoală şi un teren de sport. Totodată, atacurile au fost realizate și cu obuze de calibru 155 mm.

Au fost făcute publice fotografii cu clădiri în flăcări, mașini de pompieri și locuri distruse. 

Localitatea Donețk este vizată constant de atacurile forțelor ucrainene. La începutul acestei luni au murit 6 persoane în aceste atacuri. 

De cealaltă parte, șeful administraţiei ucrainene din regiunea Doneţk, Pavlo Kirilenko, spune că doi morţi şi patru răniţi au rezultat în urma bombardamentelor ruseşti lansate în zonele aflate sub controlul Kievului.

Federația Rusă a declarat anexarea a 4 regiuni ucrainene, în urma unor referendumuri nerecunoscute internațional. 

 

×
Subiecte în articol: razboi ucraina Rusia donetk