x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Ucraina, ziua 301. Ucraina a semnat contracte pentru furnizarea de armament în 2023

Război în Ucraina, ziua 301. Ucraina a semnat contracte pentru furnizarea de armament în 2023

de Redacția Jurnalul    |    21 Dec 2022   •   13:14
Război în Ucraina, ziua 301. Ucraina a semnat contracte pentru furnizarea de armament în 2023
Sursa foto: Hepta

Război în Ucraina, ziua 301. Ucraina a semnat contracte cu alte state pentru furnizarea de armament în 2023

"Industria militară americană este deja în funcţiune. Cu alte cuvinte, una dintre temele-cheie ale fiecărei întâlniri din cadrul formatului Ramstein este implementarea capacităţilor ţărilor care sprijină Ucraina în acest război. Au fost deja plasate comenzi, şi nu doar în SUA, ci şi în Germania, Franţa, Slovacia, Cehia, România şi alte ţări.

Voi discuta deschis, fără să dezvălui mari secrete, avem multe contracte semnate pentru furnizarea de arme necesare şi muniţia corespunzătoare. Ştiu sigur, miniştrii apărării sau secretarii apărării din diverse ţări îmi confirmă, că şi ei au semnat contracte similare'', a declarat ministrul Apărării de la Kiev, Oleksii Reznikov, la posturile de televiziune ucrainene. 

La întrunirea celui de-al 6-lea format Ramstein din noiembrie 2022, șeful Pentagonului, Lloyd Austin, a spus că 6 state au anunțat că vor trimite mai mult ajutor militar pentru Ucraina. 

Totodată, Volodimir Zelenski se află la Washinghton, într-o vizită despre care se spune că are drept motiv obținerea de armament din partea SUA. Este astfel de așteptat ca Joe Biden să anunțe un nou pachet de ajutoare militare în sumă de 2 miliarde de dolari, printre care și o baterie de rachete Patriot.

×
Subiecte în articol: ucraina Rusia armament 2023