x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Ucraina, ziua 322. Lupte crâncene în Soledar și Bahmut

Război în Ucraina, ziua 322. Lupte crâncene în Soledar și Bahmut

de Redacția Jurnalul    |    11 Ian 2023   •   14:12
Război în Ucraina, ziua 322. Lupte crâncene în Soledar și Bahmut
Sursa foto: Hepta

Război în Ucraina, ziua 322. Lupte crâncene au loc în Soledar și Bahmut, orașe situate în regiunea Donețk, din estul Ucrainei.

Confruntări între forțele ucrainene și ruse au loc în orașul Soledar, din regiunea Donețk.

"Unităţi aeropurtate ruse au blocat părţile dinspre nord şi sud ale Soledar. Forţele aerospaţiale ruse lovesc bastioane inamice. Forţele de asalt se bat în oraş", a transmis Ministerul Apărării de la Moscova.

Anterior, grupul Wagner a anunțat preluarea controlului asupra localității, însă vestea nu a fost confirmată oficial. 

"Să nu ne grăbim, să aşteptăm rapoarte oficiale. Chiar dacă succesele tactice sunt importante, ele au cost ridicat, sunt câştigate cu preţul eroismului fantastic al luptătorilor noştri", a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care a admis astfel că există pierderi mari printre militarii ruși.

Partea ucraineană a infirmat anunțul luptătorilor Wagner. Serhii Cerevatîi, purtător de cuvânt al Grupului de Est al forţelor ucrainene, a spus că trupele ruse nu au străpuns linia frontului. 

"Oraşul nu se află sub controlul Federaţiei Ruse. Acum se duc lupte crâncene. Situaţia este complicată acolo", a precizat acesta, care a mai afirmat că soldații ruși folosesc arme și blindate din perioada sovietică dar și armament modern. 

Nu sunt informații independente despre situația din Soledar. Orașul se află la circa 15 km de Bahmut, unde au loc alte lupte. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: razboi ucraina Rusia soledar bahmut