x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Război în Israel. Zeci de morți și sute de răniți în urma atacurilor cu rachete

UPDATE Război în Israel. Zeci de morți și sute de răniți în urma atacurilor cu rachete

de Redacția Jurnalul    |    07 Oct 2023   •   18:41
UPDATE Război în Israel. Zeci de morți și sute de răniți în urma atacurilor cu rachete
Sursa foto: Hepta

Autoritățile din Israel au prezentat noi informații despre urmările atacului grupării palestiniene Hamas, anunțând că 70 de israelieni au fost uciși și 985 au fost răniți.

Numărul oficial al israelienilor care au fost uciși sâmbătă în timpul atacului Hamas a crescut de la 40 la 70, au anunțat serviciile de urgență din Israel, citate de Sky News.

Cel puțin 985 de israelieni au fost răniți în urma atacului, a anunțat și Ministerul Sănătății din Israel.

„Din acest moment, există 985 de răniți care au fost evacuați către spitale", a anunțat ministerul pe Telegram.

„Răniții sunt evacuați în mod activ cu ambulanțe, vehicule de terapie intensivă mobilă și elicoptere către diferite spitale", au mai comunicat israelienii.

Ca represalii la incursiune, forțele aeriene israeliene au anunțat că zeci de avioane de luptă au lovit o serie de unități militare și centre de comandă operaționale ale Hamas în Fâșia Gaza. 198 de palestinieni au murit în urma loviturilor aeriene israeliene din Fâșia Gaza, au declarat oficialii din domeniul sănătății din zona menționată, potrivit Sky News. Oficialii au adăugat că cel puțin 1.610 persoane au fost rănite în urma atacurilor.

ȘTIRE INIȚIALĂ În urma atacurilor cu rachete lansate asupra Israelului de gruparea Hamas din Fâșia Gaza au murit cel puțin 40 de persoane au fost ucise și alte  sute rănite, transmite Sky News. 

Sute de morți și mii de răniți sunt și în rândul palestinienilor din Fâșia Gaza.

Cel puțin 40 de israelieni au fost uciși și circa 740 au fost răniți, a anunțat canalul local de știri N12. Majoritatea răniților sunt tratați în spitale locale și cel puțin 77 sunt în stare critică.

Sâmbătă dimineața, în mai multe orașe israeliene au fost văzute coloane mari de fum negru. Sirenele de raid aerian au răsunat în sudul și centrul Israelului, iar în orașele Tel Aviv, Ashkelon, Yavne și Kfar Aviv au avut loc explozii.

Ministrul israelian al Apărării a declarat că Hamas a „lansat un război" și că trupele sale „luptă împotriva inamicului în mai multe locuri". Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunțat prin intermediul unui comunicat „Suntem în război și vom câștiga, inamicul nostru va plăti un preț pe care nu l-a cunoscut niciodată".

Ca represalii la incursiune, forțele aeriene israeliene au confirmat că zeci de avioane de luptă ale Israelului (FDI) au lovit o serie de unități militare și centre de comandă operaționale ale Hamas în Fâșia Gaza.

198 de palestinieni au murit în urma loviturilor aeriene israeliene din Fâșia Gaza, au declarat oficialii din domeniul sănătății din zona menționată, potrivit Sky News. Oficialii au adăugat că cel puțin 1.610 persoane au fost rănite în urma atacurilor.

Circa 50 de ostatici israelieni sunt deținuți de Hamas în apropierea graniței cu Gaza, a anunțat canalul de știri israelian N12. Se pare că ostaticii se află la Be'eri, în nord-vestul deșertului Negev.

Israel

 

×
Subiecte în articol: Israel fasia gaza hamas raniti morti