x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O ripostă a Israelului la atacul Iranului este așteptată în următoarele 24 de ore.

O ripostă a Israelului la atacul Iranului este așteptată în următoarele 24 de ore.

de Redacția Jurnalul    |    14 Apr 2024   •   13:00
O ripostă a Israelului la atacul Iranului este așteptată în următoarele 24 de ore.
Sursa foto: Hepta

Israelul va coordona cu aliații un răspuns dur la atacul iranian de sâmbătă noaptea, anunță The New York Times.

Se așteaptă ca Israelul să lanseze un atac de represalii împotriva Iranului "în următoarele 48 de ore", împreună cu aliații săi, scrie Antena3CNN

În noaptea de sâmbătă spre duminică, SUA, Marea Britanie și Franța, împreună cu Iordania, au acordat sprijin militar Israelului pentru a intercepta rachetele și dronele lansate de Iran.

Șeful Statului Major General al Iranului, Mohammad Bagheri, a avertizat, însă, că răspunsul armatei iraniene la o eventuală contraofensivă israeliană va fi "mult mai mare".

Autoritățile iraniene au mai spus că Israelul nu ar trebui "să facă o altă greșeală" și că vor exista consecințe grave dacă SUA va interveni în conflict.

Iranul va răspunde direct dacă Israelul va ataca interesele sau bunurile iraniene.

Liderul IRGC al Iranului a declarat că o "nouă ecuație" a fost creată după atacul asupra Israelului și că de acum înainte va răspunde direct ori de câte ori Israelul îi va ataca interesele, activele sau oamenii.

"Am decis să creăm o nouă ecuație, și anume că, dacă de acum înainte regimul sionist ne va ataca interesele, bunurile, personalitățile și cetățenii, oriunde și în orice moment vom riposta împotriva lor", a declarat comandantul Corpului Gardienilor Revoluției Islamice (IRGC), Hossein Salami, la televiziunea de stat iraniană

×
Subiecte în articol: razboi