x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Ucraina. Kievul anunță că a doborât mai multe drone rusești

Război în Ucraina. Kievul anunță că a doborât mai multe drone rusești

de Redacția Jurnalul    |    03 Dec 2023   •   21:00
Război în Ucraina. Kievul anunță că a doborât mai multe drone rusești
Sursa foto: Hepta

Ucraina a fost atacată cu 12 drone lansate din regiunea rusă Primorsko-Akhtarsk și cu o rachetă ghidată Kh-59, lansată din regiunea rusă Belgorod.

Forțele de apărare ale Ucrainei au interceptat 10 drone kamikaze, a anunțat Statul Major General de la Kiev, relatează Ukrinform.

Ucraina a fost atacată sâmbătă noaptea cu 12 drone lansate din regiunea rusă Primorsko-Akhtarsk și cu o rachetă ghidată Kh-59, lansată din regiunea rusă Belgorod. Forțele de apărare ale Ucrainei au interceptat 10 drone kamikaze, a anunțat Statul Major General de la Kiev, relatează Ukrinform.

Potrivit raportului, dronele de luptă au atacat în mai multe valuri.

"În regiunea Mykolaiv, în zona de responsabilitate a Comandamentului Aerian de Sud, majoritatea dronelor au fost distruse de apărarea antiaeriană. Restul se îndreptau în direcția nord-vest și au fost doborâte în zona Starokostiantyniv din regiunea Khmelnytskyi", a subliniat Statul Major General. Rachetele Kh-59 nu și-au atins ținta, conform sursei citate.

Pe de altă parte, procurorul general al Ucrainei, Andriy Kostin, și ambasadorul Marii Britanii în Ucraina, Martin Harris, au discutat despre consolidarea cooperării bilaterale în domeniul asistenței juridice internaționale. Potrivit Procuraturii Generale, Kostin și Martin Harris au discutat despre eforturile comune menite să construiască rețeaua globală de răspundere pentru crimele internaționale, precum și despre consolidarea cooperării bilaterale în domeniul asistenței juridice reciproce.

Potrivit Ukrinform, 45 de țări au cerut investigarea încălcării de către Rusia a dreptului internațional, investigarea crimelor de război și a crimelor împotriva umanității și tragerea la răspundere a celor responsabili.

×
Subiecte în articol: ucraina Rusia razboi drone Belgorod