x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Ucraina. Bombardamente în Herson. 6 persoane au murit, printre care și un bebeluș

Război în Ucraina. Bombardamente în Herson. 6 persoane au murit, printre care și un bebeluș

de Redacția Jurnalul    |    13 Aug 2023   •   14:27
Război în Ucraina. Bombardamente în Herson. 6 persoane au murit, printre care și un bebeluș
Sursa foto: Hepta

6 persoane au murit în urma bombardamentelor rusești care au vizat regiunea Herson.

Printre victime sunt un cuplu și bebelușul lor, susțin ucrainenii, potrivit Sky News.

Rușii au bombardat duminică două sate din regiunea Herson, în sudul Ucrainei, omorând 6 civili, au anunțat autoritățile ucrainene.

Un cuplu, copilul lor în vârstă de 23 de zile și un alt bărbat au fost uciși în satul Shyroka Balka, a anunțat ministrul de Interne, Ihor Klymenko. Fiul de 12 ani al cuplului a fost grav rănit.

De asemenea, două persoane au fost ucise și una a fost rănită în satul vecin Stanislav, care, potrivit lui Klymenko, a fost atacat de 12 ori.

Armata ucraineană a recucerit partea de vest a regiunii Herson în noiembrie 2023. De atunci, rușii au bombardat în mod regulat zona de peste râul Dnipro.

O navă militară a Rusiei a tras asupra unui vapor comercial în Marea Neagră

O navă militară rusească a tras asupra unui vapor care transporta marfă în Marea Neagră. Anunțul a fost făcut de Ministerul Apărării die la Moscova, potrivit Sky News.

Aceasta, a deschis, duminică, un foc de avertisment asupra unei nave de marfă sub pavilion Palau în sud-vestul Mării Negre.

Nava comercială călătorea sub pavilion Palau și se îndrepta spre Ucraina.

Ministerul Apărării de la Moscova spune că nava de patrulare Vasily Bykov a tras asupra vasului Sukru Okan după ce căpitanul nu a răspuns la cererea de a opri pentru o inspecție.

Nava Sukru Okan se îndrepta spre portul ucrainean Ismail. În cele din urmă, militarii ruși au urcat la bordul navei cu ajutorul unui elicopter.

„După ce grupul de inspecție și-a încheiat activitatea la bord, nava Sukru Okan și-a continuat drumul spre portul Ismail", a precizat Ministerul rus al Apărării.

Bazele de date de transport maritim menționează Sukru Okan ca fiind o navă sub pavilion Palau. Portul de origine este Istanbul.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×