x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Ucraina, ziua 313. Noi atacuri aeriene în Kiev. Zeci de recruți ruși au fost uciși în Donețk

Război în Ucraina, ziua 313. Noi atacuri aeriene în Kiev. Zeci de recruți ruși au fost uciși în Donețk

de Redacția Jurnalul    |    02 Ian 2023   •   16:00
Război în Ucraina, ziua 313. Noi atacuri aeriene în Kiev. Zeci de recruți ruși au fost uciși în Donețk
Sursa foto: Hepta

Luni, 2 ianuarie 2023, este cea de-a 313-a zi de război în Ucraina.

Au fost uciși 63 de militari ruși în urma unui atac ucrainean cu rachete HIMARS în regiunea Donețk, anunță Ministerul Apărării de la Moscova, scrie Reuters. 

''Regimul de la Kiev a atacat cu rachete HIMARS, produse în SUA, un centru de desfăşurare temporară a unităţilor armatei ruse în localitatea Makiivka'', din regiunea Donețșk, situată în sudul Ucrainei. Instituția a mai precizat că au fost lansate 6 rachete HIMARS, dintre care două au fost interceptate de apărarea antiaeriană rusă. 

Atacul ar fi avut loc în noaptea de Revelion și a lovit o școală transformată de forțele ruse în cazarmă. 

Atac al forțelor ucrainene în Donjețk. Zeci de recruți ruși au fost uciși

Un atac puternic al forțelor ucrainene în regiunea Donețk a provocat moartea a zeci de recruți ruși. în prima zi a anului, potrivit unei surse apropiată de conducerea pro-rusă, scrie Reuters.

Se pare că o clădire a unui colegiu din orașul minier Makiivka a fost ținta atacului. 

"Potrivit informaţiilor mele, există mai puţin de 100 de morţi până acum", a transmis sursa respectivă. 

Daniil Bezsonov, un oficial pro-rus din Donețk, spune că școala a fost lovită de rachete HIMARS la miezul nopţii, când populația se pregătea să celebreze trecerea în noul an.
"A avut loc o lovitură masivă asupra unei şcoli vocaţionale cu rachete americane MLRS HIMARS. Sunt morţi şi răniţi, numărul exact este încă necunoscut. Clădirea a fost grav avariată", a scris acesta pe Telegram. 

Totodată, Igor Girkin, fost membru FSB implicat în organizarea miliţiilor proruse din estul Ucrainei, a transmis pe Telegram că "numărul morţilor şi răniţilor este de multe sute".
El a criticat eşecurile armatei ruse în Ucraina, spunând că muniţia era depozitată în aceeaşi clădire în care erau cazaţi recruţii.
"Nu este singurul caz de desfăşurare foarte concentrată de personal şi echipament în zona de distrugere a rachetelor HIMARS", a spus acesta.

Rusia a mobilizat, în septembrie 2022, circa 300.000 de rezerviști, dintre care o parte au fost trimiși pe front. 

Noi atacuri aeriene în Ucraina. Mai multe resturi de la o dronă au căzut într-un cartier din Kiev

Noi atacuri aeriene ale rușilor au avut loc în noaptea de duminică spre luni în Ucraina. Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a spus că resturi de la o dronă au lovit cartierul Desnianskiy și au rănit o persoană.

Resturi de la o dronă distrusă de apărarea antiaeriană au lovit cartierul rezidențial Desnianskiy din nord-estul Kievului, a afirmat primarul orașului.

Vitali Klitschko a spus că resturile au lovit un drum și au avariat o clădire.

Un tânăr de 19 ani a fost transportat la spital, a adăugat primarul.

Este a doua noapte consecutivă cu atacuri rusești asupra capitalei Ucrainei după ce în ajunul Anului Nou orașul a fost atacat cu rachete.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: drone Ucraina Rusia kiev donetk recruti