x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rebelii au executat un ostatic italian

Rebelii au executat un ostatic italian

16 Apr 2004   •   00:00

Rebelii irakieni au ucis un ostatic italian rapit, alaturi de alti trei conationali, la inceputul saptamanii, a anuntat Ministerul Afacerilor Externe de la Roma.

Oficialii italieni au confirmat, astfel, o informatie facuta publica de postul arab de televiziune Al-Jazeera. De altfel, postul de televiziune a anuntat ca detine si inregistrarea executiei, precizand ca imaginile sunt prea socante pentru a fi difuzate si ca ce s-a intamplat acolo a fost „un asasinat".

Impuscat in cap

Italianul Fabrizio Quattrocchi avea 36 de ani. Potrivit Al-Jazeera, rapitorii l-au tras deoparte de restul ostaticilor si l-au impuscat in cap cu un pistol.

Moartea lui Quattrocchi a socat opinia publica din Italia, unde ingrijorarea privind soarta celorlalti trei italieni aflati in mainile rebelilor este din ce in ce mai mare.

Cu toate acestea, premierul italian, Silvio Berlusconi, a afirmat ca tara sa nu va ceda in fata unor astfel de presiuni si ca trupele italiene nu se vor retrage din Irak, asa cum cer rapitorii. Berlusconi a anuntat insa ca un trimis al Guvernului va ajunge in curand in Irak pentru a negocia eliberarea celorlalti italieni capturati.

Inca doi japonezi rapiti

Tragicul sfarsit al lui Fabrizio Quattrocchi agraveaza situatia celorlalti straini aflati in mainile irakienilor. Pe langa italieni, rebelii au in custodie un canadian, un american, trei cehi si un arab israelian. Trei japonezi capturati saptamana trecuta au fost eliberati chiar ieri.

In schimb, irakienii au luat ostatici alti doi japonezi. Este vorba despre un jurnalist si un militant pacifist. Exista insa sperante ca in curand se va ajunge la o intelegere intre fortele coalitiei si liderul radical siit Motqada Sadr, care se arata mai conciliant in negocieri.

Irina Cristea

×
Subiecte în articol: externe