x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Recep Tayyip Erdogan, la cină cu o divă transsexuală, la câteva ore după dispersarea unei manifestaţii LGBT

Recep Tayyip Erdogan, la cină cu o divă transsexuală, la câteva ore după dispersarea unei manifestaţii LGBT

21 Iun 2016   •   13:15
Recep Tayyip Erdogan, la cină cu o divă transsexuală, la câteva ore după dispersarea unei manifestaţii LGBT

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a luat cina la Istanbul în compania celei mai celebre transsexuale din Turcia, potrivit fotografiilor publicate luni de către preşedinţie - la doar câteva ore după ce poliţia a dispersat violent un eveniment al comunităţii LGBT, relatează AFP.

Şeful statului a invitat duminică la masa de Iftar (masă luată în fiecare seara, de către musulmani, după apusul soarelui în timpul postului din luna Ramadan, n.red.) mai mulţi artişti, printre care pe faimoasa cântăreaţă şi actriţă Bulent Ersoy, celebră în toată Turcia.

Fotografiile date publicităţii de către preşedinţie îl înfăţişează pe liderul turc şi pe soţia sa, Emine, purtând văl, stând la aceeaşi masă cu cea poreclită de turci "Diva", la o cină de Iftar organizată în reşedinţa oficială a lui Erdogan din Istanbul.

Bulent Ersoy, în prezent în vârstă de 64 de ani, a suferit o operaţie de schimbare de sex la Londra, la începutul anilor '80, care i-a adus la acel moment faima internaţională, dar şi cenzurarea şi o serie de agresiuni fizice în ţara sa de origine.

Cina a survenit la doar câteva ore după ce poliţia a recurs la gloanţe de cauciuc şi la gaze lacrimogene pentru a dispersa aproximativ cincizeci de membri ai comunităţii LGBT, adunaţi în centrul oraşului Istanbul, la un eveniment denumit "Trans pride". Acesta face parte dintr-o serie de manifestări organizate cu prilejul săptămânii LGBT Turcia, care are loc în mijlocul Ramadanului. Autorităţile de la Istanbul au anunţat vineri interzicerea paradei Gay Pride, programată la data de 26 iunie, pentru a "păstra securitatea şi ordinea publică" - decizie ce a stârnit indignarea societăţii civile.AGERPRES

×