x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Recesiunea se va sfârşi o dată cu anul 2009

Recesiunea se va sfârşi o dată cu anul 2009

de Sînziana Stancu    |    04 Aug 2009   •   00:00

Economistul american care a anticipat criza financiară mondială spune acum că vom mai avea de îndurat doar până la sfârşitul anului, când vor apărea primele semne de redresare economică.



Nouriel Roubini, specialist economist la Universitatea New York, a spus într-o conferinţă cu reprezentanţii sectorului minier din Australia că "a început să se zărească luminiţa de la capătul tunelului", informează Bloomberg.

Roubini, care este şi preşedintele "Roubini Global Economic, a anticipat la sfârşitul lunii trecute că economia mondială va începe să se redreseze către sfârşitul acestui an, dar că este posibil să reintre în recesiune la sfârşitul anului 2010 sau 2011, din cauza creşterii datoriilor de stat, a creşterii preţului petrolului şi unei lipse acute de locuri de muncă.

Anticipările lui Roubini sunt susţinute şi de fostul preşedinte al Rezervei Federale americane, Alan Greenspan, care afirma în urmă cu două zile că recesiunea cea mai mare din ultimele cinci decenii în Statele Unite are şanse să se oprească la sfârşitul anului şi să înceapă creşterea economică. Potrivit estimărilor lui Roubini, creşterea economică a Statelor Unite va fi aproximativ 1% în următorii doi ani, mai mică decât "tendinţa" de 3% prevăzută.

Nu în ultimul rând, Fondul Monetar Internaţional estima la data de 8 iulie că economia mondială va suferi o scădere de 1,4 % în acest an ­ peste previziunile din luna aprilie - dar că va începe să se redreseze către sfârşitul lui 2009.

×
Subiecte în articol: externe