x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Refugiat climatic în curtea Parlamentului European

Refugiat climatic în curtea Parlamentului European

de Sînziana Stancu    |    20 Oct 2009   •   00:00

Eurodeputaţii ecologişti au instalat o statuie de gheaţă, pe care au numit-o simbolic "refugiat climatic", în curtea Parlamentului European, reunit în sesiune la Strasbourg.



Statuia, reprezentând o persoană, a fost sculptată la faţa locului dintr-un bloc de gheaţă. În jurul ei au fost montate panouri pe care era scris: "Opriţi schimbările climatice, faceţi-vă partea voastră de muncă!", informează AFP. La cel de-al cincilea etaj al clădirii, eurodeputaţii verzi şi-au agăţat la ferestrele birourilor lor drapeluri pe care era scris cuvântul "climat".

"Este vorba despre a pune accentul pe problema umană a mutărilor populaţiei de refugiaţi climatici, simbolizată aici de un om de gheaţă care se va topi până la sfârşitul sesiunii", a explicat eurodeputatul ecologist francez Sandrine Bélier.

"Europa poate efectiv să joace un rol motor în decembrie la conferinţa de la Copenhaga privind încălzirea climatică", a explicat la rândul său un alt eurodeputat ecologist francez, celebrul fermier Jose Bove. "Statuia de gheaţă simbolizează toate persoanele care vor fi victime ale încălzirii climatice, de vreme ce se anunţă pentru perioada 2020-2030 cel puţin 200 de milioane de autohtoni care vor fi obligaţi să-şi părăsească habitatul. Depinde de ţările industrializate să acţioneze şi să fie solidare cu ţările din sud", a comentat el.

×
Subiecte în articol: externe