x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Regatul, sub teroare

Regatul, sub teroare

de Delia Zahareanu    |    02 Iul 2007   •   00:00
Regatul, sub teroare
Sursa foto: Andy Buchanan/

Nivel maxim de alertă in Marea Britanie, ca urmare a atentatului de sămbătă de la Aeroportul Internaţional din Glasgow. Poliţia a făcut o legătură clară intre acesta şi incidentele de la Londra de vineri.

Atentate - Maşină-capcană incendiată la aeroportul din Glasgow, in Scoţia

Nivel maxim de alertă in Marea Britanie, ca urmare a atentatului de sămbătă de la Aeroportul Internaţional din Glasgow. Poliţia a făcut o legătură clară intre acesta şi incidentele de la Londra de vineri.

După atentatul de sămbătă de la principalul nod aerian al Scoţiei, aeroportul din Glasgow şi-a reluat ieri parţial şi cu mari intărzieri activitatea. Directorul diviziei antiteroriste de la Scotland Yard, Peter Clarke, s-a deplasat ieri in oraşul scoţian pentru a investiga detaliile atentatului orchestrat sămbătă, cănd un Jeep Grand Cherokee a fost abandonat in flăcări la intrarea terminalului aeroportului, avănd la bord suspecţi, dintre care unul avea asupra sa un "mecanism suspect". Aceştia au fost ulterior arestaţi. Sistemul naţional de securitate al Regatului Unit a fost trecut pe cel mai ridicat grad de alertă: critic, ceea ce inseamnă că un atac este iminent.

COMPLOTUL. Surse din cadrul Poliţiei Metropolitane au făcut o legătură clară intre cele două atentate la care a asistat Marea Britanie: cele două maşini abandonate şi găsite cu materiale explozibile de către poliţie la Londra şi atentatul de la aeroportul scoţian, relatează CNN. "Vă pot confirma că noi suntem de părere că incidentul de la Aeroportul Glasgow are legătură cu evenimentele de la Londra.

Există similarităţi evidente şi putem confirma că acest incident este tratat ca un incident terorist", a declarat, intr-o conferinţă de presă, Willie Rae, de la poliţia din Glasgow, citat de Financial Times. In Marea Britanie, in cursul zilei de ieri fuseseră arestate patru persoane in legătură cu incidentele de la Glasgow şi de la Londra: cei doi suspecţi din jeep-ul incendiat, dintre care unul striga "Allah! Allah!", conform martorilor oculari, şi incă două persoane din comitatul Cheshire din nord-vestul Marii Britanii.

×
Subiecte în articol: externe