x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Regele Charles mulțumește publicului pentru dragostea sa, la un an de la moartea Reginei Elisabeta

Regele Charles mulțumește publicului pentru dragostea sa, la un an de la moartea Reginei Elisabeta

de Redacția Jurnalul    |    08 Sep 2023   •   11:03
Regele Charles mulțumește publicului pentru dragostea sa, la un an de la moartea Reginei Elisabeta
Sursa foto: Hepta

Regele Charles a mulțumit vineri publicului pentru „dragostea și sprijinul” arătate la prima comemorare a morții mamei sale, Regina Elisabeta, transmite Reuters.

„Ne amintim cu mare afecțiune de viața ei lungă, de serviciul ei devotat și de tot ceea ce a însemnat pentru atât de mulți dintre noi", a spus Regele Charles într-o declarație.

Ei nu va participa la niciun eveniment ceremonial și nici nu va avea loc vreo reuniune privată de familie.

„Sunt profund recunoscător, de asemenea, pentru dragostea și sprijinul care au fost arătate soției mele și mie însumi pe parcursul acestui an, în timp ce facem tot posibilul pentru a fi în slujba voastră, a tuturor”, a adăugat Regele.

În timp ce Charles nu va avea o apariție publică, fiul său cel mare, prințul moștenitor William și soția sa, Kate, vor participa la o slujbă religioasă privată.

William și Kate, prințul și prințesa de Wales, vor vizita catedrala St Davids din secolul al XII-lea, un loc de pelerinaj de secole pe coasta de vest a Țării Galilor.

Vor fi trase salve de tun într-un parc londonez și la Turnul Londrei. Premierul Rishi Sunak a declarat că gândurile națiunii vor fi alături de Regele Charles și de familia sa.

Moartea Reginei Elisabeta, anul trecut, în 8 septembrie, a marcat sfârșitul unei ere pentru Marea Britanie și, în ciuda vârstei sale, a fost un șoc pentru națiune. Pe parcursul celor șapte decenii petrecute pe tron, ea a devenit nu doar figura de referință a Marii Britanii, ci și o prezență impunătoare pe scena mondială.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: regele charles regina elisabeta