x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Regele Charles al III-lea a prezentat prioritățile noului guvern laburist, condus de Keir Starmer

Regele Charles al III-lea a prezentat prioritățile noului guvern laburist, condus de Keir Starmer

de Redacția Jurnalul    |    17 Iul 2024   •   20:15
Regele Charles al III-lea a prezentat prioritățile noului guvern laburist, condus de Keir Starmer
Sursa foto: Hepta

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a prezentat, miercuri, agenda legislativă a premierului Keir Starmer, promițând un guvern axat pe revigorarea economiei și abordarea problemelor, de la o lipsă acută de locuințe la o criză a costului vieții.

În cadrul unei ceremonii fastuoase, în fața unui public format din lorzi și parlamentari în robă, Regele Charles a citit legile pe care guvernul le consideră prioritare, după ce Partidul Laburist de centru-stânga al lui Starmer a obținut o largă majoritate în alegeri, relatează Reuters.

„Guvernul meu va guverna în slujba țării”, a declarat regele, purtând o robă purpurie cu alb și coroana statului imperial.

„Programul legislativ al guvernului meu va fi condus de o misiune și bazat pe principiile securității, echității și oportunităților pentru toți”.

La 4 iulie 2024, Starmer a obținut una dintre cele mai mari majorități parlamentare din istoria modernă a Marii Britanii, devenind cel mai puternic lider național după fostul prim-ministru Tony Blair.

Cu toate acestea, el se confruntă cu o serie de provocări descurajatoare, inclusiv îmbunătățirea serviciilor publice aflate în dificultate, cu puțin spațiu pentru cheltuieli suplimentare.

Într-o introducere la legislația propusă, Starmer a anunțat că „epoca politicii ca performanță și a interesului personal mai presus de serviciu a luat sfârșit”.

Dar el a avut, de asemenea, un avertisment pentru alegătorii care ar putea spera că noul guvern laburist poate rezolva rapid problemele care afectează Marea Britanie. „Reconstrucția țării noastre nu va avea loc peste noapte. Provocările cu care ne confruntăm necesită muncă hotărâtă, răbdare și soluții serioase”, a scris el.

„Vom debloca creșterea și vom lua frânele de pe Marea Britanie, întorcând definitiv pagina iresponsabilității economice și a incapacității omniprezente de a face față viitorului, pe care le-am văzut sub guvernul conservator”, potrivit lui Starmer.

×