x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Regele cocainei riscă închisoare pe viaţă

Regele cocainei riscă închisoare pe viaţă

07 Noi 2009   •   00:00
Regele cocainei riscă închisoare pe viaţă

Un cetăţean din Guatemala, inclus de Statele Unite pe lista celor mai importanţi baroni ai drogurilor din lume, a fost găsit vinovat de justiţia americană pentru introducerea şi vânzarea unor cantităţi enorme de cocaină pe teritoriul american.



Jorge Mario Paredes-Cordova, supranumit "Grasul" din cauza greutăţii sale de 150 de kilograme, a fost "găsit vinovat de introducerea şi vânzarea de cocaină în Statele Unite", a anunţat Parchetul federal din Manhattan. Acuzatul a fost extrădat din Honduras, după arestarea sa în această ţară din America Centrală, în mai 2008. El trăia în regiune sub o identitate falsă.

El riscă între 10 ani de detenţie până la închisoare pe viaţă. Potrivit Parchetului, Paredes-Cordova a condus o vastă reţea de traficanţi, care transportau droguri din Panama spre Mexic, cu vaporul, apoi spre Statele Unite, cu sprijinul cartelurilor mexicane, cunoscute pentru metodelor lor ultraviolente.

"Verdictul de azi (vineri –n.r.) a dat o lovitură traficului de droguri de care Jorge Mario Paredes-Cordova s-a făcut vinovat şi care se întindea pe tot continental american", a subliniat procurorul federal, Preet Bharara. Înainte de arestare, Paredes-Cordova era considerat de Departamentul american al Justiţiei drept unul dintre cei mai periculoşi traficanţi din lume.

×
Subiecte în articol: externe