x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Regina Camilla alege designerul preferat al Prințesei Diana pentru a-i crea rochia de la încoronare

Regina Camilla alege designerul preferat al Prințesei Diana pentru a-i crea rochia de la încoronare

de Redacția Jurnalul    |    25 Feb 2023   •   09:40
Regina Camilla alege designerul preferat al Prințesei Diana pentru a-i crea rochia de la încoronare
Sursa foto: Hepta

Regina consort Camilla l-a ales pe designerul „favorit” al regretatei prințese Diana pentru a-i crea rochia de încoronare, potrivit unor informații citate de Page Six Style.

Creatorul de modă britanic Bruce Oldfield, care a creat unele dintre cele mai cunoscute rochii ale regretatei prințese, a fost o „alegere evidentă” pentru Camilla, potrivit The Sun.

„Camilla are o prietenie foarte strânsă cu Bruce, care se întinde pe mulți ani, așa că, în multe privințe, este alegerea naturală și evidentă”, a declarat o sursă pentru publicație.

„Camilla are încredere în Bruce pentru că el a livrat cu adevărat rochii pentru atât de multe ocazii recente importante pentru ea”.

Oldfield a dezvoltat o prietenie strânsă cu regina consort în ultimele decenii, care a urmat prieteniei de un deceniu cu Diana.

În timp ce Oldfield nu a comentat încă speculațiile, el a declarat anterior pentru Daily Mail că el „i-a oferit Dianei farmecul ei și Camilei încrederea ei”.

Page Six Style a contactat Palatul Buckingham pentru comentarii.

Camilla va fi încoronată alături de regele Charles la ceremonia de încoronare a regelui în această primăvară, stabilită pentru 6 mai.

Cuplul va călători împreună la Westminster Abbey în Gold State Coach, va fi încoronat împreună și va apărea împreună la balconul Palatului Buckingham, a anunțat palatul luna trecută.

Camilla va fi prima consoartă regală încoronată în aproape un secol, de când George al VI-lea și regina Elisabeta, regina mamă, au urcat pe tron în 1937.

Deși era considerat prinț consort, Phillip a respectat tradiția și nu a fost încoronat alături de regina Elisabeta în 1953, ci a îngenuncheat în fața acesteia.

Încoronarea Camilei va marca o ruptură masivă de tradiție pentru familia regală. Camilla, care a fost renumită pentru că a fost inițial respinsă ca viitoare regină de către regina Elisabeta, va deveni prima divorțată încoronată ca regină consort.

La rândul său, Charles este în contradicție cu tradiția în ceea ce privește ținuta sa. În loc să poarte ciorapi de mătase și pantaloni scurți - purtați adesea pentru călărie - rapoartele sugerează că va purta uniforma sa militară în ziua cea mare.

În timp ce Palatul Buckingham a rămas oarecum tăcut în legătură cu viitoarea extravaganță, a lăsat să se înțeleagă că încoronarea va fi una mai restrânsă.

Monarhul a spus că nu va cere celor șase duci regali să îngenuncheze în fața sa pentru a „aduce un omagiu” înainte de a atinge coroana și de a săruta obrazul drept al monarhului. În schimb, doar fiul său, prințul William, va îndeplini tradiția.

Având loc la Westminster Abbey, încoronarea monarhului în vârstă de 74 de ani va „reflecta rolul monarhului în prezent și va privi spre viitor, fiind în același timp înrădăcinată în tradițiile și ceremonialul de lungă durată”, a declarat anterior palatul.

(sursa: Mediafax)

×