x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Regina Elisabeta a II-a a renunţat să mai conducă maşina pe drumurile publice

Regina Elisabeta a II-a a renunţat să mai conducă maşina pe drumurile publice

01 Apr 2019   •   17:57
Regina Elisabeta a II-a a renunţat să mai conducă maşina pe drumurile publice

Regina Elisabeta a II-a Marii Britanii este singura persoană din ţară autorizată să conducă maşina fără să aibă permis auto. Dar cu câteva săptămâni înainte să împlinească 93 de ani, regina a renunţat să mai conducă maşina pe drumurile publice, relatează online ziarul spaniol La Vanguardia.
Regina Elisabeta a II-a se află la 92 de ani în plină formă. Săptămâna trecută a fost văzută participând la un eveniment desfăşurat la Galeria Hauser&Wirth, îmbrăcată într-un taior de culoarea verde lime.
Deşi se bucură de o sănătate bună, regina a ales totuşi să renunţe să mai conducă pe drumurile publice, urmând exemplul soţului ei, ducele de Edinburgh, care la 97 de ani a renunţat la volan după ce a fost implicat într-un accident de trafic.
La recomandările consilierilor săi, regina a luat astfel decizia de a renunţa să mai conducă maşina, în altă parte decât pe terenurile din proprietatea sa.
Una dintre pasiunile preferate ale reginei era să şofeze. A urca la volan şi a merge singură cu maşina pe drumurile ţării era pentru ea o oportunitate de a se bucura de libertate şi de un anonimat care i-a fost refuzat încă din tinereţe. 
Însă după accidentul suferit de soţul ei Philip, în care a fost rănită o femeie, regina a decis din proprie iniţiativă - potrivit The Times - să renunţe la volan.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: regina Elisabeta a II-a