x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Regina Elisabeta a II-a îşi face gradină la Buckingham

Regina Elisabeta a II-a îşi face gradină la Buckingham

14 Iun 2009   •   00:00

Pentru prima dată de la cel de-al doilea război mondial, Regina Elisabeta a II-a a autorizat darea în folosinţă a unei grădini de zarzavaturi în incinta palatului Buckingham, a anunţat duminică un purtător de cuvânt, relatează AFP.



De şase săptămâni, grădinarii de la Buckingham s-au apucat de cultivat roşii, fasole agăţătoare, ceapă, praz şi morcovi, iar unele legume au fost furnizate deja bucătăriilor palatului.

Ultima exploatare a unei grădini de zarzavaturi la palatul Buckingham datează de la cel de-al doilea război mondial, când familia regală încerca să-i încurajeze pe britanici să-şi cultive propriile legume pentru a se putea descurca cu raţiile existente în acea perioadă.

De această dată, grădina, cu o suprafaţă de 40 de metri pătraţi şi cultivată fără produse chimice, este destinată să ajute la conservarea seminţelor plantelor ameninţate cu dispariţia. "Nu vom ajuta numai la păstrarea în viaţă a unor vechi varietăţi, ci vom conserva astfel patrimoniul şi istoria", a explicat Claire Midgley, însărcinată cu grădinile palatului.

Regina nu este singura care s-a lansat recent în cultivarea unei astfel de grădini: în martie, Prima Doamnă a SUA, Michelle Obama, a săpat prima brazdă a viitoarei grădini "bio" a Casei Albe.

×
Subiecte în articol: externe