x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Regina inimilor", comemorată la zece ani de la dispariţie

"Regina inimilor", comemorată la zece ani de la dispariţie

de Delia Zahareanu    |    01 Sep 2007   •   00:00

O mesă oficiată la Guards’ Chapel, in apropierea Palatului Buckingham, in amintirea prinţesei de Wales, a fost completată de discursul emoţionant al prinţului mezin, Harry, impreună cu o suită intreagă de manifestări ce au punctat ziua de ieri in Marea Britanie.

O mesă oficiată la Guards’ Chapel, in apropierea Palatului Buckingham, in amintirea prinţesei de Wales, a fost completată de discursul emoţionant al prinţului mezin, Harry, impreună cu o suită intreagă de manifestări ce au punctat ziua de ieri in Marea Britanie.


31 august 1997: Prinţesa Diana moare la Paris in urma unui accident de maşină foarte grav. Prinţul Charles merge in capitala franceză, pentru a aduce trupul neinsufleţit al fostei sale soţii inapoi in Marea Britanie. Imaginile şocante ale sicriului acoperit cu stindardul regal al principilor de Wales au făcut inconjurul lumii, milioane de oameni urmărind in direct inmormăntarea. La zece ani de la dispariţia Dianei, cei doi fii ai săi au organizat ceremoniile de comemorare dedicate celei care a rămas in conştiinţa lumii contemporare drept cea mai strălucitoare prinţesă a familiei regale Windsor.

DISCURS. "Cănd trăia, luam ca atare dragostea ei nemăsurată pentru viaţă, pentru veselie, pentru distracţie. Amăndoi ne găndim la ea in fiecare zi. Vorbim despre ea şi rădem impreună reamintindu-ne", a rostit Prinţul Harry ieri in timp ce dădea citire discursului pregătit pentru ocazie. "Protectoare, prietenă, păzitoare", aşa o văd cei doi fii ai săi pe Diana. "Ne-a făcut fericiţi şi pe noi şi pe atăţia alţi oameni", a adăugat prinţul mezin. In paralel cu slujba oficială de la Guards’ Chapel, o slujbă in aer liber a fost oficiată la porţile Palatului Kensington, la care au putut participa toţi cei care au iubit-o pe Diana şi i-au păstrat amintirea vie. La magazinul londonez Harrods, deţinut de tatăl lui Dodi Fayed, iubitul Dianei, care a murit o dată cu ea in accidentul de maşină din pasajul parizian, au fost ţinute două minute de reculegere in memoria celor doi indrăgostiţi. Ziua de ieri a fost de altfel punctată de comemorări, acestea incepănd la ora 11:00 (13:00, ora Romăniei) şi terminăndu-se cu rugăciunile din cursul serii de la Catedrala Llandaff, din Cardiff, in Ţara Galilor.

ORGANIZARE. La slujba oficiată ieri la Guards’ Chapel, capela armatei regale britanice, au participat foarte mulţi membri ai familiei regale. Regina Elisabeta a II-a nu a lipsit nici ea, fiind prezentă alături de nepoţii săi, William şi Harry, şi de fiul său, Prinţul Charles, fostul soţ al Dianei. Cei trei prinţi i-au intămpinat la intrarea capelei pe cei aproximativ 500 de invitaţi. O pleiadă de muzicieni şi artişti care au cunoscut-o pe Diana, făcănd parte din anturajul său, au luat parte la ceremonile de ieri. Căntăreţii Elton John, Bryan Adams, Cliff Richards au asistat la comemorări. Mario Testino, celebrul fotograf al lumii modei, precum şi excentricul miliardar Richard Branson. Actuala soţie a Prinţului de Wales, ducesa de Cornwall, Camilla Parker, nu a fost prezentă la eveniment, ea anunţănd că nu doreşte ca prin prezenţa ei să deturneze atenţia de la slujba de comemorare.

×
Subiecte în articol: externe