x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Singapore a dezincriminat relațiile între persoanele de același sex: membrii LGBT pot avea relații sexuale, dar nu se pot căsători

Singapore a dezincriminat relațiile între persoanele de același sex: membrii LGBT pot avea relații sexuale, dar nu se pot căsători

de Redacția Jurnalul    |    29 Noi 2022   •   23:40
Singapore a dezincriminat relațiile între persoanele de același sex: membrii LGBT pot avea relații sexuale, dar nu se pot căsători
Sursa foto: Hepta

Parlamentul din Singapore a abrogat interdicția privind relațiile sexuale între persoanele de același sex, dar a limitat perspectiva legalizării căsătoriilor între membrii comunității LGBT.

Parlamentul din Singapore a dezincriminat marți relațiile sexuale între homosexuali, dar a modificat Constituția pentru a preveni contestațiile în instanță care, în alte țări, au dus la legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex.

Aceste măsuri vin în timp ce alte părți ale Asiei, inclusiv Taiwan, Thailanda și India, recunosc mai multe drepturi pentru comunitatea LGBT.

Activiștii au aplaudat dezincriminarea, dar au declarat că modificarea Constituției este dezamăgitoare. Guvernul a apărat modificarea Constituției, spunând că deciziile privind astfel de probleme nu ar trebui să fie conduse de instanțe. Premierul Lee Hsien Loong a exclus orice modificare a definiției legale actuale a căsătoriei.

„Vom încerca să menținem un echilibru... pentru a susține o societate stabilă, cu valori familiale tradiționale, heterosexuale, dar cu spațiu pentru ca homosexualii să-și trăiască viața și să contribuie la societate", a declarat ministrul de interne K. Shanmugam în parlament.

Atât abrogarea, cât și amendamentul constituțional au fost adoptate cu o majoritate covârșitoare. Parlamentarii nu au stabilit și momentul în care noile legi vor intra în vigoare.

În Singapore, atitudinea societății față de problemele LGBT a evoluat în ultimii ani spre o poziție mai liberală, în special în rândul tinerilor. Dintre cei cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, aproximativ 42% au acceptat căsătoria între persoane de același sex în 2018, față de 17% cu doar cinci ani înainte, potrivit unui sondaj realizat de Institutul de Studii Politice.

(sursa: Mediafax)

×