x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Renault analizează separarea afacerii cu mașini electrice prin ofertă publică

Renault analizează separarea afacerii cu mașini electrice prin ofertă publică

24 Apr 2022   •   23:30
Renault analizează separarea afacerii cu mașini electrice prin ofertă publică

Constructorul auto francez Renault anunță că toate opțiunile sunt pe masă pentru separarea activității sale de vehicule electrice (EV), inclusiv o posibilă listare publică în a doua jumătate a anului 2023, scrie Reuters.

Thierry Piéton, șeful financiar al Renault, a declarat că orice plan este supus aprobării partenerului său de alianță Nissan, dar a precizat că producătorul auto japonez are probleme, în timp ce Renault își cântărește opțiunile.

Renault a avansat cu planurile de divizare a activităților sale legate de vehiculele electrice și de motoarele cu combustie, în timp ce încearcă să ajungă din urmă rivali precum Tesla și Volkswagen în cursa pentru o conducere mai curată.

Ford a declarat, luna trecută, că își va conduce afacerea cu vehicule electrice separat de operațiunile sale tradiționale cu motoare cu combustie.

Vestea a venit în contextul în care Renault a înregistrat venituri peste așteptări pentru primul trimestru, deoarece prețurile mai mari și creșterea vânzărilor de vehicule electrice au compensat în mare măsură impactul războiului din Ucraina și lipsa continuă de semiconductori la nivel mondial.

Acțiunile Renault au urcat pentru scurt timp cu până la 5% după ce Bloomberg a relatat că Renault ar putea lua în considerare reducerea participației sale la Nissan, ca parte a planurilor sale de separare a activității sale în domeniul vehiculelor electrice.

Renault a refuzat să comenteze.

×
Subiecte în articol: Renault