x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Renault renunță la colaborarea cu producătorul chinez Dongfeng

Renault renunță la colaborarea cu producătorul chinez Dongfeng

14 Apr 2020   •   11:01
Renault renunță la colaborarea cu producătorul chinez Dongfeng

Producătorii de automobile Renault şi Dongfeng au anunţat renunțarea la colaborare și vor pune capăt societăţii mixte chineze Dongfeng Renault Automotive Company (DRAC), informează Reuters.

Grupul Renault vinde pachetul său de 50% din acţiunile DRAC companiei Dongfeng. 

Noua sa strategie pentru piaţa chineză se va reorienta spre construcția de vehiculele utilitare şi vehiculele comerciale uşoare.

Cele două companii vor continua cooperarea cu Nissan, mai ales pe sectorul motoarelor de ultimă generaţie.

"Începem un nou capitol în China. Ne vom concentra pe vehiculele electrice şi vehiculele comerciale uşoare, precum şi pe o utilizare mai eficientă a relaţiei noastre cu Nissan", a declarat Francois Provost, preşedinte Renault pentru regiunea China.

Renault a înregistrat în 2019 o pierdere netă de 141 milioane de euro (comparativ cu un profit de 3,3 miliarde de euro în 2018), în timp ce vânzările totale au scăzut cu 3,4% în ritm anual, până la 3,753 milioane vehicule.

Dacia a fost preluată de Renault în 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător importantpe piaţa auto europeană.

Renault România a anunţat că la uzinele Dacia de la Mioveni se va relua progresiv producţia începând din 21 aprilie, urmând ca din 4 mai să revină la activitatea normală.

×
Subiecte în articol: Renault dongfeng