x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Reporter CNN acuză Fox News că distorsionează informaţiile din Libia

Reporter CNN acuză Fox News că distorsionează informaţiile din Libia

22 Mar 2011   •   14:43
Reporter CNN acuză Fox News că distorsionează informaţiile din Libia

157592-.jpgVIDEO - Forţele guvernamentale libiene au folosit jurnalişti ca "scuturi umane" pentru a încerca să evite atacarea complexului lui Muammar Gaddafi, susţine corespondentul Fox News, Jennifer Griffin. Aceasta este însă contrazisă de corespondentul CNN, prezent la faţa locului, care declară că informaţia este "ofensatoare şi ipocrită".

Potrivit Fox News, un atac care urma să aibă loc duminică împotriva complexului lui Muammar Gaddafi a fost amânat din cauză că în apropiere erau jurnalişti de la CNN, Reuters şi alte agenţii. Potrivit corespondentului Fox News, Jennifer Griffin, jurnaliştii occidentali fuseseră aduşi în apropierea complexului sub pretextul de a li se prezenta daunele produse de atacul iniţial, însă au fost folosiţi ca "scuturi umane".

Corespondentul CNN în Tripoli, Nic Robertson, a criticat vehement relatările postului Fox News, afirmând că informaţia este "ofensatoare şi ipocrită".



Robertson a precizat că toţi corespondenţii străini au fost avertizaţi să nu rămână mult timp în apropierea complexului pentru a nu fi răniţi de un eventual atac.

"Este o prostie să se spună că jurnaliştii au fost folosiţi ca scuturi umane. Mă aştept la minciuni din partea Guvernului de aici. Dar nu din partea altor jurnalişti. Sunt dezamăgit", a spus Robertson, potrivit Huffington Post.

×