x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Reprezentantul Poliţiei israeliene în Turcia ar putea fi mutat în România

Reprezentantul Poliţiei israeliene în Turcia ar putea fi mutat în România

de Marina Constantinoiu    |    19 Sep 2011   •   14:24

Ministrul israelian al Securitatii Publice, Yitzhak Aharonovitch, a anuntat luni ca Israelul isi va retrage reprezentantul Politiei din Turcia, ca urmare a deteriorarii relatiilor dintre Ierusalim si Ankara, cea mai probabila destinatie a relocarii fiind Romania, relateaza cotidianul israelian Haaretz.

"In ultima perioada nu au existat relatii de lucru intre reprezentantul Politiei si turci. In plus, ne temem pentru siguranta reprezentantului nostru, asa ca acesta va fi transferat in zilele urmatoare', a declarat Aharonovitch. Conform intelegerilor, reprezentantii Politiei israeliene din Turcia asigura servicii si pentru alte tari est-europene, de aici si intentia de a-l transfera pe actualul reprezentant din Turcia in Romania.

Recent, criza politico-diplomatica dintre Israel si Turcia s-a agravat, dupa ce raportul ONU privind atacarea de catre militarii israelieni a flotilei care se indrepta spre Gaza, in 2010, soldata cu decesul a noua militanti propalestinieni, a fost publicat de cotidianul american New York Times, devenind inca un bat in roata relatiilor dintre cele doua tari. Turcia a anuntat imediat o serie de masuri impotriva Israelului, expulzandu-i ambasadorul si pe principalii diplomati si degradand, astfel, relatiile diplomatice bilaterale la nivel de secretar doi al ambasadei. Presa israeliana afirma ca presedintele SUA, Barack Obama, se va intalni cu premierul turc Recep Tayyip Erdogan cu prileajul Adunarii Generale a ONU de la New York, de saptamana aceasta, pentru a-l indemna sa repare relatia cu Israelul.

×