x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Reprezentantul Vaticanului în Franța, anchetat pentru „agresiuni sexuale”

Reprezentantul Vaticanului în Franța, anchetat pentru „agresiuni sexuale”

15 Feb 2019   •   15:07
Reprezentantul Vaticanului în Franța, anchetat pentru „agresiuni sexuale”
Sursa foto: www.nuntiatura.ca

Nunţiul apostolic, ambasadorul Vaticanului în Franţa, face obiectul unei anchete pentru "agresiuni sexuale" deschisă la 24 ianuarie de către Parchetul din Paris, potrivit unei surse judiciare, care a confirmat o informaţie apărută în cotidianul Le Monde, relatează AFP.

Primăria Parisului a semnalat joi parchetului că un tânăr funcţionar municipal s-a plâns de atingeri repetate din partea monseniorului Luigi Ventura, prelat italian de 74 de ani, în timpul unei ceremonii la Hôtel de Ville la 17 ianuarie, potrivit unor surse concordante.

"A avut loc un incident în timpul unei ceremonii de depunere a jurământului a unor autorităţi diplomatice şi, rapid, a fost luată decizia de a-l semnala procurorului Republicii", a declarat Patrick Klugman, primar adjunct însărcinat cu relaţii internaţionale.

"În timpul ceremoniei, un funcţionar al municipalităţii a fost în mod repetat, de trei ori, victima unor atingeri sexuale, i s-a pus mâna pe fund, inclusiv o dată în faţa unui martor", a declarat pentru AFP surse din primărie.

Tânărul de circa 30 de ani a anunţat incidentul superiorilor. El lucrează la Delegaţia generală pentru relaţii internaţionale (DGRI) a primăriei.

Diplomat de carieră al Vaticanului, monseniorul Luigi Ventura este în post la Paris din 2009, fiind însărcinat cu relaţiile Sfântului Scaun cu autorităţile franceze, pe de o parte, şi cu episcopii Franţei, pe de altă parte.

"Nunţiatura nu are nimic de confirmat", a precizat ea pentru AFP. 

Dată fiind funcţia sa, monseniorul Luigi Ventura beneficiază de imunitate diplomatică.

AGERPRES

×