x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe REPUBLICA MOLDOVA/ALEGERI: Nu am vorbit niciodată cu Plahotniuc, afirmă Maia Sandu

REPUBLICA MOLDOVA/ALEGERI: Nu am vorbit niciodată cu Plahotniuc, afirmă Maia Sandu

27 Oct 2016   •   18:33
REPUBLICA MOLDOVA/ALEGERI: Nu am vorbit niciodată cu Plahotniuc, afirmă Maia Sandu

Candidatul unic al Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA) şi Partidului Liberal Democrat (PLDM) la funcţia de preşedinte, Maia Sandu, a declarat joi, în timpul unei conferinţe de presă, că nu s-a întâlnit şi nu a discutat niciodată cu prim-vicepreşedintele PD, Vlad Plahotniuc, informează Agora.md şi Unimedia.md. 

'Nu m-am întâlnit cu Plahotniuc ieri (miercuri) şi nu am vorbit cu el niciodată. Vă declar asta cu toată responsabilitatea. Promovarea mea în holdingul lui de presă nu are decât scopul de a mă compromite', a spus Maia Sandu. 

De asemenea, Maia Sandu s-a arătat dezamăgită de decizia fostului său coleg de guvern, Iurie Leancă, de a nu se retrage din cursa electorală. Sandu a subliniat că astăzi, mai mult ca niciodată, este nevoie de unitate pentru ca un candidat de dreapta să câştige scrutinul electoral. 

'Mesajul meu a fost foarte clar în raport cu acest măr otrăvit, oferit de Plahotniuc. În rest, îmi pare rău dacă domnul Leancă a interpretat greşit apelul meu în raport cu membrii şi susţinătorii PDM. (...) Astăzi chiar avem nevoie de unitate, iar domnul Leancă putea să se retragă din cursa electorală, dar este decizia dânşilor şi o respect. Domnul Leancă a avut timp suficient să ia o decizie pornind de la situaţia reală şi de la şansele reale ale candidaţilor înscrişi în această cursă. Acum este târziu, dar iarăşi, decizia le aparţine', a declarat Maia Sandu. 

Liderul Partidului Popular European din Republica Moldova (PPEM), Iurie Leancă, a precizat joi dimineaţa că decizia lui Marian Lupu de a se retrage din cursă l-a făcut să se răzgândească şi să continue această cursă electorală pentru a se confrunta cu Igor Dodon în turul doi de scrutin.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: maia sandu alegeri republica moldova