x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Republica Moldova denunță încălcarea spațiului aerian de mai multe rachete rusești lansate asupra Ucrainei

Republica Moldova denunță încălcarea spațiului aerian de mai multe rachete rusești lansate asupra Ucrainei

10 Oct 2022   •   14:05
Republica Moldova denunță încălcarea spațiului aerian de mai multe rachete rusești lansate asupra Ucrainei
Sursa foto: Hepta

Rachetele lansate de forțele ruse asupra mai multor localități din Ucraina au încălcat spațiul aerian al Republicii Moldova, anunță autoritățile de la Chișinău.

''Trei rachete lansate de pe nave rusești din Marea Neagră asupra Ucrainei, în această dimineaţă, au traversat spaţiul aerian al Moldovei. Am dispus ca ambasadorul Rusiei să fie convocat pentru a oferi o explicaţie'', a scris șeful diplomației de la Chișinău, Nicu Popescu, pe Twitter.

 

 

Republica Moldova condamnă ferm această încălcare a spațiului aerian, precum și ''agresiunea continuă a Rusiei împotriva Ucrainei'', potrivit oficialului de  la  Chișinău.

Forțele ucrainene au anunțat că Federația Rusă a a lansat 75 de rachete, dintre care 43 au fost doborâte de sistemele antiaeriene. Bomrardamentele vin după explozia unui camion, duminică, pe podul  care leagă Crimeea de Rusia continentală, care a dus la avarierea acestuia. 



 

×