x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Republica Moldova: Primul deces asociat gripei porcine

Republica Moldova: Primul deces asociat gripei porcine

24 Oct 2009   •   00:00

Ministerul Sănătăţii din Republica Moldova a anunţat astăzi primul deces asociat gripei A H1N1. Pacientul, în vârstă de 50 de ani, care suferea şi de alte probleme de sănătate, a decedat aseară, în secţia de anestezie şi reanimare a Spitalului Clinic Municipal nr.1.



Bărbatul revenise la Chişinau la 10 octombrie din Polonia, informează un comunicat publicat pe site-ul de Internet al ministerului. A fost internat la 20 octombrie, cu diagnosticul: „Insuficienţă pulmonară, cardiacă. Bronhopneumonie bilaterala. Suspiciune de infecţie gripală A(H1N1)”.

Pentru că starea pacientului era foarte gravă, Ministerul Sanătăţii a creat o comisie condusă de viceministrul sănătăţii, Oleg Lozan, cu participarea specialiştilor principali ai ministerului în domeniile: boli infecţioase, anesteziologie şi reanimatologie, epidemiologie, etc., care a evaluat starea pacientului şi a stabilit tactica şi conduita de tratament, măsurile antiepidemice şi de prevenire a răspândirii infecţiei gripale. Au fost identificate persoanele care au intrat în contact cu pacientul, iar acestea se află sub supraveghere medicală.

Până în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate 116 cazuri suspecte de gripă H1N1, dintre care 16 au fost confirmate.

×
Subiecte în articol: externe