x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Reţea de hoţi români şi unguri, destructurată în Franţa

Reţea de hoţi români şi unguri, destructurată în Franţa

06 Apr 2011   •   13:57

22 de persoane au fost interpelate în Franţa, România şi Ungaria în cadrul unei anchete privind mai multe furturi din camioane din parcările de pe autostrăzile franţuzeşti. Potrivit anchetorilor, citaţi de Associated Press, gruparea ar fi comis mai multe de 70 de furturi, prejudiciul fiind estimat la trei milioane de euro.

Hoţii au fost surprinşi în flagrant la Clammecy (Yonne) şi Pouilly-en-Auxois (Côte d'Or). Două persoane au reuşit să fugă, lovind o maşină a jandarmeriei şi rănind un militar. Şapte alţi suspecţi, printre care şi şeful reţelei, au fost audiaţi în Ungaria, unde au fost găsite şi o parte dintre mărfurile furate.

"Reţeaua era foarte bine organizată: furturile erau comise nopatea în parcările de pe austrăzile franţuzeşti sub formă de raiduri. Mai multe automobile şi furgonete străbăteau autostrăzile în căutare de mărfuri interesante", se arată într-un comunicat al procuraturii din Bordeaux. Mărfurile, de preferinţă electrocasnice, electronice, parfumuri sau alcool erau vândute în Ungaria.

×