x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe RETROSPECTIVĂ 2018 Cele mai grave accidente din lume

RETROSPECTIVĂ 2018 Cele mai grave accidente din lume

26 Dec 2018   •   12:55
RETROSPECTIVĂ 2018 Cele mai grave accidente din lume

IANUARIE
2. - 48 de persoane şi-au pierdut viaţa în Peru, când un autocar a căzut de pe o faleză înaltă de 100 de metri.

4. - Cel puţin 12 persoane au murit şi alte 180 au fost rănite în coliziunea dintre un tren, un camion şi un autoturism în Africa de Sud, între oraşele Hennenman şi Kroonstad, din provincia Free State, în centrul ţării.
16. - Cel puţin 48 de persoane, dintre care 43 de copii, au fost rănite în oraşul german Eberbach, din landul Baden-Wuerttemberg (sud-vest), într-un accident în care a fost implicat un autobuz şcolar.


FEBRUARIE
10. - Nouăsprezece persoane - 17 bărbaţi şi două femei - au murit şi câteva zeci au fost rănite după ce un autobuz cu etaj s-a răsturnat pe o şosea în Hong Kong. Accidentul a avut loc pe o şosea din localitatea Tai Pao, în nordul districtului Noile Teritorii.
11. - Cel puţin 27 de persoane au murit şi 18 au fost rănite într-un accident rutier produs în provincia indoneziană Java de Vest. Un autocar care transporta 50 de turişti indonezieni a intrat în coliziune cu o motocicletă în timp ce cobora cu viteză o colină, prăbuşindu-se pe o pantă abruptă.
- Un avion de pasageri al companiei ruse Saratov Airlines s-a prăbuşit în regiunea Moscova. Avionul, de tipul AN-148, avea 71 de persoane la bord şi decolase de pe aeroportul moscovit Domodedovo.


14. - Un camion cu 150 de imigranţi la bord s-a răsturnat în apropiere de oraşul Bani Walid din nord-vestul Libiei, iar cel puţin 22 de persoane au murit.
21. - Cel puţin 35 de persoane au murit în Peru, după ce autocarul în care se aflau a căzut într-o prăpastie adâncă de circa 80 de metri, pe o şosea de pe Coasta Pacificului.
28. - Cel puţin 15 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 40 au fost rănite, în urma coliziunii a două trenuri în provincia Beheira, din nordul Egiptului.

MARTIE
6. - 39 de persoane, toţi militari, au murit în urma prăbuşirii unui avion rus de transport militar la aterizarea la baza aeriană rusă de la Hmeimim, în vestul Siriei.
12. - Un avion de tipul Bombardier Dash 8 Q400, cu 71 de persoane la bord, s-a prăbuşit în apropiere de aeroportul din Kathmandu, capitala Nepalului, accident în care şi-au pierdut viaţa 40 de persoane şi alte 23 au fost rănite. Avionul aparţinea companiei US-Bangla Airlines şi venea de la Dhaka (capitala statului Bangladesh).


13. - Cel puţin 13 persoane au murit şi alte 20 au fost rănite în coliziunea dintre un autobuz şi un camion în nordul Turciei. Accidentul a avut loc în provincia Corum, la nord-est de Ankara, când autobuzul, care venea de la Istanbul şi se îndrepta spre Tokat, a lovit un camion.
19. - Cel puţin 15 persoane au fost rănite în centrul Germaniei, în urma ciocnirii între un tramvai şi un camion. Camionul transporta ulei de motor în bidoane de plastic de 1.000 de litri, unul fiind avariat în timpul accidentului, cauzând o scurgere de ulei.
29. - Cel puţin 17 persoane au murit şi 36 au fost rănite în estul Turciei, într-un accident rutier în care a fost implicat un microbuz care transporta migranţi ilegali: pakistanezi, afgani şi iranieni.


APRILIE
7. - Un accident rutier produs în Canada, în care a fost implicat un autocar ce transporta o echipă de tineri hocheişti, s-a soldat cu moartea a 14 persoane şi rănirea altor 14. Accidentul a avut loc în vestul Canadei, pe o şosea din provincia Saskatchewan.
9. - Cel puţin 30 de persoane, dintre care 27 de copii, au murit în India, după ce autobuzul în care se aflau s-a prăbuşit într-o prăpastie adâncă la poalele Munţilor Himalaya, în statul Himachal Pradesh din nordul ţării.


11. - 257 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii unui avion lângă aeroportul Boufarik, situat la circa 30 de kilometri sud de capitala Alger. Avionul, aparţinând Forţelor aeriene algeriene, decolase de la baza aeriană Boufarik şi se îndrepta spre provincia Bechar, din sud-vestul Algeriei.
26. - Circa 30 de copii au murit în India, după ce autobuzul şcolar în care se aflau a fost lovit de tren la o trecere de cale ferată din statul Uttar Pradesh.

MAI
18. - Un avion Boeing 737 al companiei cubaneze Cubana de Aviacion cu 104 pasageri la bord s-a prăbuşit la scurt timp după ce decolase de pe Aeroportul Jose Marti din Havana. Accidentul s-a soldat cu 110 morţi, dintre care 11 străini şi trei răniţi. A fost declarat doliul naţional timp de două zile.

IUNIE
26. - Treizeci de adulţi şi copii au fost răniţi în urma deraierii unui tren de pasageri, în apropierea oraşului St. Pölten, în estul Austriei. În trenul care avea trei vagoane, se aflau aproximativ 80 de persoane, printre care numeroşi copii, care mergeau spre şcoală.


IULIE
1. - Cel puţin 44 de persoane au murit în statul himalayan Uttarakhand, din nordul Indiei, după ce autocarul în care se aflau s-a răsturnat într-o prăpastie.
2. - Un accident de feribot produs în largul provinciei indoneziene Sulawesi s-a soldat cu 29 de morţi şi 41 de dispăruţi. KM Lestari Maju, care transporta aproximativ 140 de persoane şi circa 150 de motociclete, s-a scufundat în largul coastei micii Insule Selayar, în timp ce naviga pe vreme rea.

8. - Cel puţin 24 de persoane au murit şi alte 73 au fost rănite în Turcia, după ce un tren de pasageri a deraiat în regiunea Tekirdag (nord-vest). Trenul, care transporta 360 de pasageri, venea de la Kapikule, la frontiera cu Bulgaria, şi se îndrepta către Istanbul, când şase vagoane au deraiat.

AUGUST

4. - Un accident de elicopter produs în regiunea Krasnoiarsk din Siberia s-a soldat cu 18 morţi. Aparatul Mi-8 de fabricaţie rusă a intrat în coliziune cu un alt elicopter, la scurt timp după ce amândouă au decolat. Pasagerii, muncitorii care se deplasau la o staţie de pompare de petrol, şi trei membri ai echipajului au murit.
- Un avion militar de colecţie s-a prăbuşit în estul Elveţiei. Toate cele 20 de persoane aflate la bord au murit. Avionul, un Junker JU52 HB-HOT, construit în 1939 în Germania, aparţinea companiei JU-Air, fondată în 1982. La bordul aparatului se aflau 20 de persoane, respectiv 17 pasageri (capacitatea maximă a avionului) şi trei membri ai echipajului.


10. - Un elicopter al securităţii civile, cu nouă persoane la bord, s-a prăbuşit în timpul unui zbor de antrenament într-o zonă montană din centrul Japoniei, în prefectura Gunma, la nord-vest de Tokyo. Toate cele nouă persoane au murit. Echipajul elicopterului avea misiunea să inspecteze un traseu de drumeţii în munţi.
13. - Peste 250 de persoane au fost rănite, dintre care cinci grav, în Spania, după prăbuşirea unei platforme în timpul unui festival de muzică desfăşurat la Vigo.
25. - Un accident de autocar, pe un drum cu serpentine din apropiere de Svoghe, localitate din nord-vestul Bulgariei, s-a soldat cu 17 morţi şi 21 de răniţi.
30. - Un număr de 18 persoane şi-au pierdut viaţa în Etiopia, în urma prăbuşirii unui elicopter militar în regiunea Oromiya.


SEPTEMBRIE
8.- Cel puţin 21 de persoane au murit şi alte câteva au fost rănite, după ce autocarul în care călătoreau a căzut într-o râpă în insula Java din Indonezia. Autocarul, care transporta 37 de turişti locali, se afla în regiunea Sukabumi, din vestul insulei Java, şi nu a reuşit să reducă viteza pe o şosea în coborâre, înainte de a cădea într-o râpă adâncă de zece metri.
9. - Cel puţin 17 persoane au murit în urma prăbuşirii unui avion de pasageri în Sudanul de Sud. Avionul, care a căzut într-un râu, efectua un zbor între aeroportul internaţional din capitala sud-sudaneză Juba şi oraşul Yirol. În aparatul de zbor se aflau în total 22 de persoane, dintre care trei au supravieţuit şi două au fost date dispărute.
11. - Cel puţin 45 de persoane au murit în India, după ce un autobuz a căzut într-o prăpastie într-o regiune muntoasă din statul Telangana, în sudul ţării.


14. - Zece oameni au murit şi alţi 11 au fost daţi dispăruţi, după ce un feribot cu 147 de persoane la bord a luat foc şi s-a scufundat în zona centrală a arhipelagului indonezian.
20. - Cel puţin 79 de persoane s-au înecat, după ce un feribot s-a scufundat în Tanzania, în lacul Victoria.
21. - Cel puţin 15 persoane au murit, iar alte 30 au fost rănite în Afganistan, într-un accident de autobuz. Autobuzul, care efectua legătura între provinciile Herat şi Kandahar în sudul ţării, s-a ciocnit cu un camion în provincia Farah.

OCTOMBRIE

5. - Aproximativ 320 de persoane au fost rănite, după ce un tren plin care călătorea de la Johannesburg în capitala Pretoria a intrat într-un tren oprit.
6. - Circa 50 de oameni au murit şi alţi 100 au suferit arsuri grave, în urma ciocnirii dintre o autocisternă cu combustibil şi un alt vehicul, în Republica Democrată Congo. Accidentul a avut loc în satul Mbuta, la circa 130 km de capitala Kinshasa.
10. - Cel puţin 40 de persoane au murit într-un accident de autocar în vestul Kenyei. Autocarul plecase din Nairobi cu destinaţia Kakamega, în vestul ţării, şi transporta 52 de persoane.
14. - 19 persoane, între care copii, şi-au pierdut viaţa în Turcia, când un camion care transporta migranţi a părăsit carosabilul şi s-a răsturnat de la înălţime în albia unui râu, în provincia Izmir (vest).
19. - Cel puţin 50 de persoane au murit într-un accident de tren în statul Punjab din nordul Indiei. Un tren ar fi intrat în mulţimea adunată lângă liniile de cale ferată în oraşul Amritsar, pentru a participa la o sărbătoare hindusă. Oamenii nu au auzit trenul apropiindu-se, din cauza zgomotului produs de artificii.
21. - Cel puţin 18 persoane au murit şi peste 120 au fost răniţi, după deraierea unui tren în estul Taiwanului. Trenul Puyuma Expres 6432, care circula pe ruta Shulin-Taitung şi avea 366 de pasageri la bord, a deraiat în comitatul Yilan.


27. - Elicopterul proprietarului clubului de fotbal britanic Leicester City s-a prăbuşit în apropiere de stadionul din Leicester (centrul Angliei).
29. - Un avion al companiei indoneziene low-cost Lion Air s-a prăbuşit în mare, la câteva minute după decolarea de pe aeroportul internaţional din Jakarta şi avea 188 de persoane la bord.

NOIEMBRIE

3. - Cel puţin 14 oameni au murit şi 27 au fost răniţi în China, într-un accident în care au fost implicate 31 de autovehicule, pe o autostradă din nord-vestul ţării, în provincia Gansu.

DECEMBRIE


8. - 17 persoane au murit şi circa 10 au fost rănite în Bolivia, când două microbuze de transport public s-au ciocnit pe o arteră rutieră din vestul ţării. Accidentul s-a petrecut pe şoseaua care leagă La Paz de localitatea Achicachi, la 100 de kilometri nord-vest de capitală.
- Cel puţin 11 persoane au murit şi ale 14 au fost rănite în India, după ce un autobuz a căzut într-o vale pe un drum muntos în statul Jammu şi Kashmir din nordul ţării. Accidentul s-a produs pe un drum de munte în districtul Poonch când şoferul a pierdut controlul vehiculului, care a căzut într-o vale de 60 de metri.

AGERPRES 

 

×
Subiecte în articol: accident