x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Reuniune cu tâlc la Davos

Reuniune cu tâlc la Davos

de Anca Aldea    |    24 Ian 2008   •   00:00
Reuniune cu tâlc la Davos
Sursa foto: Denis Balibouse/

Aproximativ 2.500 de lideri politici şi oameni de afaceri au început ieri la Davos, în Elveţia, reuniunea Forumului Economic Mondial.

Aproximativ 2.500 de lideri politici şi oameni de afaceri au început ieri la Davos, în Elveţia, reuniunea Forumului Economic Mondial.

Participanţii la dezbateri, reuniţi într-un context de­licat, au cerut ieri adop­ta­rea unor măsuri mai ferme pentru inversarea tendinţelor economice negative la nivel mondial, dar au criticat graba cu care Rezerva Federală americană a redus recent dobânda de referinţă. Reuniunea anuală de la Davos a început pe fundalul celei mai grave crize financiare declanşate după al doilea Război Mondial, după cum apreciază analiştii citaţi de BBC.

 

VEDETELE, NEINTERESANTE. Discursul de deschidere a fost susţinut de şeful diplomaţiei americane, Condoleezza Rice, care a prezentat situaţia actuală a eco­nomiei mondiale din perspectiva “realismului american”. Forumul din 2008 (ediţia a 38-a) se va concentra exclusiv pe economie, spre deosebire de unele ediţii precedente, când participanţii şi-au arătat mai degrabă interesul faţă de alte chestiuni, dar şi faţă de prezenţa la Davos a unor vedete precum Angelina Jolie sau Sharon Stone, informează pagina de web a BBC în limba română. Criza cre­ditelor imobiliare din SUA, teama de recesiune şi căderea burselor au pus însă capăt previziunilor optimiste, comentează BBC în limba română.

 

MATURITATE. “Pieţele au o nevoie disperată de o conducere fermă, atât la nivel mondial, cât şi regional, ceea ce se pare că lipseşte în prezent”, a declarat John Studzinski, analist la fondul american de investiţii Blackstone, citat de Reuters şi preluat de Mediafax. Măsura Rezervei Federale, de redu­cere a dobânzii de referinţă cu 0,75 puncte procentuale, la 3,5%, pentru susţinerea economiei, a fost cea care a imprimat, de la bun început, tonul discuţiilor de la Davos.

 

anca.aldea@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: externe