x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Reuniune de guvern la peste cinci kilometri deasupra nivelului mării

Reuniune de guvern la peste cinci kilometri deasupra nivelului mării

03 Noi 2009   •   00:00

Guvernul din Nepal va organiza, la sfârşitul lui noiembrie, o şedinţă pe muntele Everest pentru a atrage atenţia asupra impactului pe care îl are încălzirea globală în lanţul Himalaya. Ministrului Pădurilor, Deepak Bohora, a dezvăluit câteva detalii legate de această întâlnire - întreg Executivul nepalez va urca până la o bază stabilită la altitudinea de 5.360 de metri.

Aici se va discuta stringenta problematică a efectelor schimbărilor climatice, primul punct pe agenda de lucru fiind topirea gheţarilor, fenomen care "reprezintă o îngrijorare serioasă pentru Nepal. Vrem ca lumea să-şi îndrepte atenţia asupra salvării regiunii de efectele schimbărilor climatice", a declarat Bohora. Pe cât de trăsnită pare, ideea nu este nouă. Luna trecută, miniştrii din Maldive au urmat cursuri intensive de scufundări pentru a putea participa la o şedinţă de guvern subacvatică.

De când a preluat puterea, în 2008, preşedintele din Maldive, Mohammed Nasheed, a iniţiat o serie de proiecte în lupta globală împotriva încălzirii climatice, iar luna trecută a condus şedinţa subacvatică a miniştrilor săi.

×
Subiecte în articol: externe