x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe REVOLTĂTOR. Un bebeluş de un an moare din inconştienţa medicilor

REVOLTĂTOR. Un bebeluş de un an moare din inconştienţa medicilor

21 Noi 2012   •   10:08
REVOLTĂTOR. Un bebeluş de un an moare din inconştienţa medicilor
Un bebeluş a murit de meningită după ce medicii au eşuat de doua ori în identificarea simptomelor şi diagnosticarea băieţelului, acuzând-o pe mama că este iterică.

În timp ce băieţelul ţipa de durere în sala de aşteptare, o asistentă a rugat-o pe mama să-l liniştească pentru că ''plânge prea tare şi deranjează'' numind-o pe mama şi ''isterică''.

Câteva ore mai tarziu, micuţul Bobby in vârstă de un an , moare. Mama a dat în judecată spitalul pentru nepăsarea medicilor, respingând ideea că baieţelul ar suferi de meningită.

''Atitudinea lor a costat viaţa fiului meu. Dacă ar fi ascultat instincul meu de mama în loc să mă facă isterică, poate că Bobby mai era încă în viaţă''.

Mama declară că în timp ce ţipetele copilului deveneau disperate, o asistentă a ieşit pe hol şi i-a zis: ''Puteţi să-l liniştiţi va rog? Plânge prea tare şi deranjează''.

În ciuda eupţiilor de piele de pe piept şi picioare,simptom clasic de meningită, doctorul a decis doar să-i monitorizeze stare copilului, fără nici un tratament.

După doua controale medicale, la doi medici diferiţi, şi după patru ore de implorare si asteptare, mama a facut un gest de disperare. ''Am apucat mana unei doctorite si i-am zis ca fiul meu este foarte foarte bolnav''. Abia dupa patru ore coopilul a fost diagnosticat, insa prea tarziu. Bobby era mort.

Failia a dat in judecata spitalul, in timp ce angajatii refuzau sa admita greseala. Judecatorul a respins declaratiile angajatilor care se aparau, in favoarea familiei micului Bobby.

Directoarea spitalului a declarat pentru Daily Mail:'' Ne cerem mii de scuze familiei micutului pentru lipsa de  ingrijirea neacordata micului baietel''.

×
Subiecte în articol: medici bebelus meningită